Ni un pas enrere

0
1447

Com si no hi hagués temes importants a tractar en el plenari municipal, en el punt a on havíem d’aprovar les festes locals per l’any 2019 va començar un debat per part de la CUP demanant que es faci una comissió per canviar les festes locals, ja que consideren que són cristianes i que, com que la nostra societat ha rebut gent d’altres països, hem de fer un pas enrere en els nostres costums. D’aquest grup municipal tot es pot esperar, i que tingui el suport d’ERC i Compromís per Figueres és lògic; ara, que el PSC també compri els arguments dels antisistema és greu.

Catalunya ha sigut des de la seva fundació cristiana i les seves arrels són profundes en la nostra societat. El respecte per qui ens ha arribat d’altres llocs del món no ha de ser excusa per perdre les nostres festes locals, tinguem en compte que l’any vinent celebrarem 600 anys de la Festa de la Santa Creu. Aquests grups tampoc tenen en compte que a la nostra ciutat tenim ciutadans/es arribats de països del centre i d’Amèrica del Sud i que, per sort, són molt fidels i assisteixen amb assiduïtat al culte catòlic. Membres d’aquestes comunitats amb qui he comentat aquesta proposta tampoc hi estan d’acord. Al contrari; agraeixen que es mantinguin aquests costums. Semblaria que aquesta «ocurrència» aniria més cap a agradar a una comunitat que en lloc d’adaptar la seva vida a la terra que els ha acollit volen imposar els seus costums, sobretot la seva religió.

Des de el PP esperem que el seny s’imposi, i no obrim un debat estèril. Recordem la frase que està gravada a l’entrada del monestir de Montserrat i que va dir el bisbe Josep Torras i Bages: «Catalunya serà cristiana o no serà».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li