Ni el carril bici, ni el reforç de la policia local pot fer front al top manta a Roses

0
2617

L’Associació de Comerciants de Santa Margarida difon imatges sobre un enfrontament entre manters i agents


 

Els municipis afectats per la venda ambulant il·legal estan patint un any més aquesta pràctica amb pocs recursos per fer-hi front. Aquest any s’hi afegeix el problema de la manca d’efectius de Mossos d’Esquadra que ha impedit posar en marxa la vigilància conjunta amb les policies locals com altres anys. Enguany a Roses, una de les zones més afectades la comarca, no es pot comptar ni amb agents dels Mossos ni tampoc de la Guàrdia Civil. Tot i això, el municipi té sis policies locals més aquest estiu per la vigilància del passeig marítim i s’ha pintat un carril bici per entorpir la presència dels manters. La problemàtica, però, continua.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, diu que més enllà de les mesures que es prenen “poca cosa més podem fer”. Mindan declara: “Fa temps que ho estem explicant i al final tens un sentiment d’impotència bestial. Cal un canvi de normativa. Ho estem demanant tots els alcaldes que tenim aquest mateix problema al nostre municipi”.

Mindan diu que l’experiència del carril bici al passeig només ha dificultat una mica l’activitat, però “durant el vespre nit, les bicicletes no circulen i els manters es fan els amos de l’espai”. L’alcaldessa explica que ja van insistir fa dos anys, juntament amb la conselleria d’Interior perquè el govern de Madrid endurís la llei, però va ser un esforç estèril.

ENFRONTAMENT. L’Associació de Comerciants de Santa Margarida ha penjat a les xarxes les imatges d’un enfrontament entre manters i policies locals fa uns dies. El vídeo, que ha tingut més de 140.000 visualitzacions, mostra com els agents que volien intervenir la mercaderia suposadement il·legal, acaben reculant. Els comerciants denuncien la situació i tornen a demanar actuacions. Uns 400 manters han desembarcat aquest any per la zona de Roses. Fins i tot, s’arriben a allotjar a apartaments de primera línia de mar, davant del passeig.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li