Neixen 96 noves cries de gaig blau al parc dels Aiguamolls

0
1057

El projecte, impulsat per Endesa i l’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb el suport del centre, ha realitzat diverses accions per millorar l’estat de l’espècie i estudiar-ne la seva reproducció


 

El projecte de conservació i reproducció del gaig blau al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ha permès que al llarg del 2017 hi hagin nascut 96 noves cries. El projecte, impulsat per Endesa i l’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (APNAE) amb el suport del centre, ha realitzat diverses accions per millorar l’estat de l’espècie i estudiar-ne els paràmetres de reproducció.

LES ACCIONS. En el marc del projecte s’han instal·lat 30 caixes niu aprofitant les torres elèctriques que travessen les instal·lacions i dispositius localitzadors per fer un seguiment de tres individus adults. Les dades revelen que més de la meitat dels nius col·locats els han ocupat parelles d’aquesta espècie. A més, s’han anellat 74 polls nascuts i diversos adults per obtenir dades dels seus moviments.

Endesa i l’APNAE, en col·laboració amb el Parc Natural dels Aiguamolls, van realitzar durant l’any passat diverses accions per millorar i estudiar millor la reproducció del gaig blau. Les dades corroboren, segons la companyia, l’èxit de les actuacions. La previsió és que en els pròxims anys, els individus comencin a identificar aquesta nova zona com propícia per a la seva reproducció i gradualment vagin ocupant totes les caixes. D’aquesta manera, s’assolirà l’objectiu d’ajudar a ampliar la zona de cria suplint la manca de nius naturals i així poder incrementar el nombre d’exemplars reproductors d’aquesta au tan vulnerable.

Pel que fa als localitzadors, només s’han pogut recollir dades d’un dels tres adults als quals se’ls va instal·lar, perquè dos han desaparegut. De les dades obtingudes s’ha pogut calcular l’activitat de caça i veure la importància dels arbres aïllats i arbrats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li