Neix Gastronomia d’Origen, un segell que ja aplega 18 restaurants de Roses

0
736

Ferran Adrià es va endur tot el protagonisme de l’acte anunciant l’obertura d’El Bulli1846, l’abril del 2022


Molta expectació aquest dilluns a l’Aula Gastronòmica de Roses, on es va presentar una iniciativa ambiciosa per promocionar el territori. Es tracta del segell Gastronomia d’Origen, impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus. Aquest distintiu, finançat pel Grup d’Acció Local Pesquer, ha de garantir que els establiments del municipi i la comarca facin servir producte local i de proximitat. De moment, s’han adherit al segell 18 restaurants de Roses.

Si l’acció tenia interès, l’acte en va tenir més encara per la presència de Ferran Adrià, que apadrinava el segell. Això potser va eclipsar una mica la iniciativa perquè el xef va haver de parlar del seu projecte ElBulli1846 i del calendari d’obertura [vegeu peça en aquesta pàgina].Durant la seva intervenció, Adrià també va remarcar la importància que els restaurants de la comarca participin en el segell. Ferran Adrià va recordar el pes que té la gastronomia en el PIB català i la gran importància de la cuina en l’economia en general i en l’àmbit turístic. També va anunciar que s’està treballant en un pla estratègic per atraure turisme gastronòmic.

Els restaurants de Roses que ja s’han adherit al segell són: l’Almadrava, Can Cervera, Sodemar, Norat-Hotel Spa Terraza, Falconera, Draulic, L’Àncora, Cala Joncols, Roc Fort, Santa Llúcia, El Caiman, Gozos Mundanos, Cerdanya, Chiringuito La Pelosa, Restaurant Risech, Cal Campaner, Rom, i La Bodega. En una primera fase el segell «Gastronomia d’origen» s’ha implantat a Roses, però la idea és fer-ho extensiu al conjunt dels municipis de la comarca i que s’hi sumin el màxim d’establiments possibles. En aquest sentit des de l’Associació s’anima a que qualsevol restaurant que vulgui incorporar-se al segell faci arribar la seva petició a través del correu info@empresarisrosescapdecreus.cat. El distintiu té dues categories: una, de cuina especialitzada en productes del mar; i l’altra, de cuina de mercat. A més, s’ha previst una acreditació Premium per als establiments que assoleixin el nivell d’excel·lència més elevat. S’ha elaborat un llistat amb els productes que caldrà tenir en compte per obtenir el segell, sobretot el peix de les confraries del territori, els vins i olis de DO Empordà, però també la resta d’aliments que es produeixen a la comarca, fent especial incidència en els productes de temporada. Durant l’acte també es va fer una demostració de cuina a càrrec del xef Moisès Vega, del restaurant Rom de Roses, i amb la col·laboració de Pescadors de Roses Planta Envasat, que va oferir gratuïtament la matèria primera per elaborar el plat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li