Música medieval a Sant Pere de Rodes

0
888

El monestir aposta un any més per a la música i enguany comptarà amb el musicòleg Antoni Madueño


El monestir de Sant Pere de Rodes ofereix, després de l’èxit de l’any passat, una nova experiència musical i intel·lectual per apropar la música medieval al públic. La proposta «Música medieval a Sant Pere de Rodes» comptarà amb el reconegut musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval Antoni Madueño per donar el tret de sortida al cicle de concerts. Madueño, a banda d’inaugurar el cicle, és el gran protagonista d’aquest cicle d’activitats amb diverses propostes que tenen lloc al llarg dels mesos d’agost i setembre.

ESGLÉSIA DE SANTA HELENA DE RODES. Tal com detallen des de l’organització, la propera activitat es durà a terme el diumenge 18 d’agost amb el concert «El cor és un castell», que inclou un repertori de lírica de trobadors medievals. L’actuació tindrà lloc a un espai de gran importància històrica i patrimonial, concretament l’església de Santa Helena de Rodes que, de manera excepcional, acollirà aquest concert de música. Detallen que serà una proposta molt exclusiva, ja que el recinte només té capacitat per a una cinquantena de persones. Des de l’organització destaquen que cal fer una reserva prèvia, ja que serà d’allò més excepcional.

ALTRES PROPOSTES. A banda dels concerts, els dies 23 i 29 d’agost hi ha programada, dins del monestir de St. Pere de Rodes, l’activitat «Reconstrucció d’instruments i cant medieval». Al llarg dels dies programats, l’artista Antoni Madueño combinarà la interpretació de repertoris medievals a l’església de Sant Pere de Rodes amb la construcció en directe d’un instrument medieval. Es tracta de rèpliques dels instruments musicals de la portalada del monestir de Sta. Maria de Ripoll.
A banda d’aquestes propostes, Madueño també oferirà un taller de polifonia medieval. En aquest cas el taller temàtic es durà a terme el 7 de setembre, i comptarà amb una aproximació divulgativa als cants medievals. Aquesta proposta finalitzarà, el mateix dia, amb un concert del mateix artista Madueño, que s’acompanyarà de Lucia Samitier i Arturo Palomares. Els tres músics oferiran diverses peces de músiques litúrgiques antigues. A més, els participants del taller que ho desitgin també participaran en el concert.

LA CLAUSURA DEL CERTAMEN. El cicle de músiques medievals es tancarà amb el concert del quartet Mos Azimans, que interpretaran les peces del seu primer treball discogràfic En un Miralh, un treball centrat en cançons del trobador Bernat de Ventadorn i justament enregistrat al monestir de Sant Pere de Rodes. L’actuació es farà el dia 11 d’octubre a les 19 h a l’església de Sant Pere de Rodes.

PROGRAMA CULTURAL. Aquesta proposta musical i les seves activitats formen part del programa cultural «Viu el patrimoni», que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. A les comarques gironines hi ha previstes activitats al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, la canònica de Vilabertran, els jaciments d’Empúries i Ullastret així com al Museu d’Art de Girona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li