Museografia virtual al castell de la Trinitat

0
1248

El projecte museogràfic es divideix en cinc àmbits, distribuïts al llarg dels diferents espais de l’edifici, amb propostes museogràfiques a l’aire lliure i als espais interiors, donant una especial rellevància a la museografia virtual


 

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte, redactat per la Fundació Bosch Gimpera de la Universitat de Barcelona, de museografia didàctica que explicarà i interpretarà el Castell de la Trinitat i les seves relacions al llarg de la història, tant amb el port de Roses, un enclavament geoestratègic de primer ordre, com amb la vila i especialment amb la seva Ciutadella.

Gràcies a les noves tecnologies, el projecte inclou l’ús d’imatges 3D, audiovisuals o la tècnica matte painting, que es tracta d’una recreació de paisatges i escenaris. D’aquesta manera el visitant podrà endinsar-se a la història dels segles XVI i XX de manera gairebé presencial.

5 Ă€MBITS. El projecte museogrĂ fic es divideix en cinc Ă mbits, distribuĂŻts al llarg dels diferents espais de l’edifici, amb propostes museogrĂ fiques a l’aire lliure i als espais interiors, donant una especial rellevĂ ncia a la museografia virtual. El primer dels Ă mbits serĂ  sobre les fronteres marĂ­times i terrestres i la importĂ ncia geoestratègica del port de Roses. El segon, als temps d’artilleria i fortaleses, destacant la importĂ ncia que adquiriren els enginyers. El seguirĂ  l’espai sobre el funcionament del castell, concebut com una mĂ quina de guerra dissenyada per allotjar artilleria (tipus d’artilleria, emmagatzematge de pĂłlvora, municions, armes portĂ tils com arcabussos, mosquets i fusells…). El quart Ă mbit tractarĂ  sobre els soldats, les batalles i els setges. I el cinquè Ă mbit plasmarĂ  el que era la vida quotidiana i dia a dia en una fortalesa: els costums alimentaris de l’època, les condicions higièniques i sanitĂ ries, els jocs, les distraccions, les supersticions, les creences, la convivència, etc. Aquest projecte compta amb un pressupost de 622.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li