Museografia virtual al castell de la Trinitat

0
871

El projecte museogràfic es divideix en cinc àmbits, distribuïts al llarg dels diferents espais de l’edifici, amb propostes museogràfiques a l’aire lliure i als espais interiors, donant una especial rellevància a la museografia virtual


 

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte, redactat per la Fundació Bosch Gimpera de la Universitat de Barcelona, de museografia didàctica que explicarà i interpretarà el Castell de la Trinitat i les seves relacions al llarg de la història, tant amb el port de Roses, un enclavament geoestratègic de primer ordre, com amb la vila i especialment amb la seva Ciutadella.

Gràcies a les noves tecnologies, el projecte inclou l’ús d’imatges 3D, audiovisuals o la tècnica matte painting, que es tracta d’una recreació de paisatges i escenaris. D’aquesta manera el visitant podrà endinsar-se a la història dels segles XVI i XX de manera gairebé presencial.

5 ÀMBITS. El projecte museogràfic es divideix en cinc àmbits, distribuïts al llarg dels diferents espais de l’edifici, amb propostes museogràfiques a l’aire lliure i als espais interiors, donant una especial rellevància a la museografia virtual. El primer dels àmbits serà sobre les fronteres marítimes i terrestres i la importància geoestratègica del port de Roses. El segon, als temps d’artilleria i fortaleses, destacant la importància que adquiriren els enginyers. El seguirà l’espai sobre el funcionament del castell, concebut com una màquina de guerra dissenyada per allotjar artilleria (tipus d’artilleria, emmagatzematge de pólvora, municions, armes portàtils com arcabussos, mosquets i fusells…). El quart àmbit tractarà sobre els soldats, les batalles i els setges. I el cinquè àmbit plasmarà el que era la vida quotidiana i dia a dia en una fortalesa: els costums alimentaris de l’època, les condicions higièniques i sanitàries, els jocs, les distraccions, les supersticions, les creences, la convivència, etc. Aquest projecte compta amb un pressupost de 622.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li