Montse Bassa, Héctor Amelló, Mireia Vehí, Jordi Martí i M. Àngels Olmedo, caps de llista

0
1614

Deu polítics de la comarca opten a ser diputats al Congrés per diversos partits, i quatre més aspiren a ser senadors


El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar la setmana passada totes les candidatures que es presentaran a les eleccions generals del 10-N [vegeu-les a la pàgina 12]. I en aquest cas, inclouen cinc caps de llista alt-empordanesos. Montse Bassa (ERC), Héctor Amelló (Cs) i Mireia Vehí (CUP) encapçalen equips al Congrés; i Jordi Martí (ERC) i M. Àngels Olmedo (PP), al Senat. En total, hi ha 14 polítics de la comarca que aspiren a entrar a les Corts Generals: deu com a diputats i quatre com a senadors. Val la pena recordar que a les llistes del maig hi havia deu persones d’aquí, de les quals només dues –Montse Bassa i Jordi Martí– van obtenir escó en una de les dues cambres.

Els partits que han reclutat més representants alt-empordanesos són ERC, el PP i la CUP. Pels republicans, la germana de l’exconsellera Dolors Bassa (ara empresonada), Montse Bassa, repeteix com a número 1. El figuerenc David Pujol torna a tancar la llista, i l’exalcalde de Sant Pere Pescador Jordi Martí també repeteix com a número 1 pel Senat.

Pel PP, la líder del partit a Figueres, M. Àngels Olmedo, torna a encapçalar la llista del Senat. I en aquests comicis té com a número 2 un altre membre del partit figuerenc: Daniel Ruiz Pérez. Pel que fa a la candidatura del Congrés, el regidor rosinc Manel Escobar s’estrena com a número 6.

Els cupaires es presenten per primer cop a unes eleccions generals, i ho fan amb dos alt-empordanesos a la llista gironina del Congrés: la figuerenca Maria Besora i l’alcalde de Viladamat, Robert Sabater, que van de números 2 i 5, respectivament. Paral·lelament, la vilafantenca Mireia Vehí, filla de l’alcaldessa Consol Cantenys, encapçala la llista pel Congrés de Barcelona.

A la resta de partits, els figuerencs Héctor Amelló i Elisabet Guillén opten a ser diputats per Cs (Amelló com a número 1 i Guillén com a 5). La rosinca Olga Simarro, igual que al maig, tancarà la llista del PSC al Congrés. El figuerenc Alberto Tarradas Paneque, que al maig era el líder de Vox, ara n’és el número 2. I l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, repeteix com a número 2 de Junts per Catalunya al Senat.

  • Pots consultar les llistes electorals, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li