Moment de llançar-se a la piscina

0
1408

Aquesta setmana s’han posat en marxa piscines privades comunitàries i es preparen per obrir les de clubs i ajuntaments


Passada la primera setmana de la fase 2 del pla de desescalada ha pogut tornar l’activitat a les piscines d’ús compartit. Malgrat tot, el temps no ha acompanyat gaire i la confusió de molts per la normativa ha frenat la majoria de banyistes. A les estones de sol, l‘estada i el bany permès a les platges ha guanyat per golejada. I és que en aquest cas, es tracta d’espais més grans i amb més facilitat per mantenir distàncies.

A la comarca, per exemple, no han obert grans piscines municipals. Tant Roses com Figueres no ho faran abans de la fase 3 (a partir del 15 de juny). Tot i això, tampoc hi ha una data determinada i encara es treballa en el pla de reobertura. Figueres aprofitarà per obrir la piscina coberta al mateix temps que la descoberta.

COMUNITATS DE PROPIETARIS. La gestió de la desescalada a les zones comunitàries privades ha estat una bona patata calenta per als administradors de finques. L’ús privatiu no eximeix del compliment de la normativa però els costos que això pot arribar a generar són inassumibles. Per exemple, els veïns dels blocs de pisos del carrer Ponent i Fages de Climent han començat a fer ús de la piscina comuna amb les normes publicades en espais visibles. Dels 84 habitatges que sumen els dos blocs, només 23 persones poden ocupar la gespa i 8 poden ser dins de la piscina. Això representa el compliment del 30% de l’aforament, sumat als càlculs perquè es puguin mantenir les distàncies de 2 metres entre persones. A més, queda prohibit l’ús de les dutxes. També s’hauran d’utilitzar mascaretes, gels hidroalcohòlics i els materials necessaris per complir amb la higiene i la seguretat. Algunes comunitats hauran de contractar vigilància privada per fer complir les normes. De fet, el BOE suggereix establir torns o concertar cita prèvia. Això als clubs esportius ja està previst però en casos d’usos privats comunitaris, moltes propietats apel·len al sentit comú, al civisme i la responsabilitat dels residents. Caldrà fer ús dels avisos i en casos de resistència es podrà denunciar la desobediència a la policia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li