“Molts joves d’ara tenen potencial, però poques eines”

0
838

Què el va moure a fundar la Xarxa per la Convivència?
Vaig veure que alguns ciutadans de Roses es mostraven preocupats per alguns problemes de convivència que es donaven a Roses. No eren problemes greus, perquè a Roses no hi ha intolerància vers a col·lectius immigrants. Més aviat eren conflictes veïnals que, al meu entendre, es podien solucionar a través del diàleg. Em preocupava el fet que aquestes situacions les provocaven joves amb risc d’exclusió social. Va ser quan es va començar a teixir aquesta xarxa de ciutadans de procedències molt diverses que de forma voluntària ajudaven aquests joves a integrar-se.

Quina és la filosofia de treball de la Xarxa?
El diàleg, la mediació. Actualment hi ha més d’un centenar de voluntaris. També hi col·laboren professionals com advocats, educadors socials, dinamitzadors i mediadors. És important aquesta diversitat perquè cada un d’ells treballa la convivència des del seu àmbit.

Amb quins joves treballeu?
No hi ha un perfil concret, ni tampoc treballem amb un col·lectiu social concret. Tampoc és una entitat per a marroquins. L’associació és molt àmplia. La Xarxa està oberta a tots els joves. Tenen entre 12 i 18 anys. Són joves que per la seva cultura, passen moltes hores al carrer i això és el que pot portar a generar conflictes. Actualment, hi ha molts joves que tenen un gran potencial, però poques eines per desenvolupar les seves actituds. Estan desmotivats. El que busquem és que s’impliquin activament a la societat i una manera de fer-ho és donar-los responsabilitats. D’aquesta manera, se senten útils i canvien la percepeció de la seva vida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li