Molt més enllà d’un joc de nens

0
473

Des que Kilian Jornet popularitzés el trail running a força de podis i d’una promoció sense pretencions del que signifiquen els valors de l’esport i la natura, aquesta modalitat s’ha anat fent un lloc més que destacable enmig del panorama esportiu actual. Només cal fer un cop d’ull als corriols secundaris i a les pistes agrestes per constatar un auge que ha trencat fronteres: tots els sexes, totes les edats.
Qui millor exemplifica aquesta globalització, almenys al nostre territori, és l’escoleta Trailrunning Vilajuïga, una branca del Grup Excursionista Capgirell que s’ha erigit com a l’únic centre formatiu d’aquesta pràctica a la demarcació. De fet, aquesta excepcionalitat la manté un any després de la seva fundació i d’haver superat totes les expectatives: “Vam acabar el primer curs amb més de trenta nens inscrits. Aquest any esperem assolir una qüota més o menys similar i, si podem, crèixer una mica. No estem pensant en crèixer de forma desmesurada, sinó fer-ho en concordança amb els recursos i mitjans que tenim”, explica el coordinador de l’escola, Eric Torres.
En aquest sentit, el principal objectiu de cara al proper curs és professionalitzar la iniciativa, una mesura que s’ha tirat endavant amb la potenciació d’un equip de treball que serà “molt més sòlid i tècnic”. “Hem fet alguns fitxatges que creiem que seran importants a l’hora de fer un pas més. El que hem buscat és augmentar la qualitat i estar rodejats dels millors experts, uns aspectes que creiem essencials si volem que aquest projecte perduri”, afegeix Torres.
La renovació es farà evident, entre altres factors, mitjançant un conveni signat amb una empresa de medicina esportiva que s’encarregarà de les revisions dels joves, i també mitjançant la col·laboració de TriBikeTrainer, una companyia especialitzada en el sector que s’encarregarà del vessant més tècnic, la qual esdevindrà el vincle entre els monitors _actualment tres, tot i que n’hi podria haver un més_ i els joves. “Hem de tenir clar que estem parlant d’un esport relativament nou i això, en casos de nens i adolescents, no se sap la repercussió que pot tenir. Nosaltres, el que volem, és que tot el que fem es realitzi de forma assessorada i amb els màxims coneixements possibles”, recalca el coordinador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li