El punt d’atenció de Garrigàs atén 50 refugiats diàriament

0
489

La Creu Roja ha aconseguit cobrir més de 150 llocs d’acció voluntària en el centre alt-empordanès


La Creu Roja ha atès més de 2.100 persones refugiades d’Ucraïna a les comarques gironines des que va començar el conflicte i n’ha allotjat unes 630 d’urgència en establiments de set poblacions de la demarcació, la majoria dones i nens.

Les desplaçades es troben en vuit espais de Lloret de Mar, Girona, Roses, Platja d’Aro, Viladamat, la Vall d’en Bas i l’Estartit. Per atendre-les, més de 100 tècnics i voluntaris els donen ajuts de primera necessitat, orientació jurídica, suport en el trànsit o suport emocional.

Per facilitar el trànsit de persones que provenen de la crisi d’Ucraïna i en col·laboració amb l’Estat, s’ha habilitat un punt de primera atenció a peu de l’AP-7 a l’Alt Empordà que funciona com a espai d’avituallament, descans i informació. L’espai compta amb tres mòduls on s’ofereix menjar i beguda, un espai de jocs infantils i un punt administratiu. La mitjana d’atencions és de 50 persones diàries i s’han cobert més de 150 llocs d’acció voluntària a través de les assemblees de les comarques de Girona fins ara. A més, des de la Creu Roja Joventut s’han posat en marxa recursos educatius i lúdics per si cal proporcionar als infants i joves un entorn amable i perquè els tutors puguin fer els tràmits necessaris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li