1 d’octubre de 2017

0
1888

Aquesta data Ă©s l’aniversari del meu pare, del Joan, la Neus, la Carla i de moltes persones mĂ©s: catalanes, espanyoles, franceses, alemanyes, italianes….però sembla que algunes famĂ­lies que vivim a Catalunya no ho podrem celebrar com cal, ja que Ă©s la data fixada per la Generalitat perquè Ă©s realitzi el referèndum per la independència de Catalunya. Un referèndum no consentit pel Govern espanyol, però malgrat tot , sembla que se celebrarĂ .

Tot esta planificat i estratègicament pensat. L’anunci de la data abans de les tant desitjades vacances d’estiu segur que no és en va. Als càmpings, apartaments i pobles d’estiueig de ben segur que serà un dels temes principals a les nits caloroses de juliol i agost. Esperem que els amics i famílies de tota la vida que han estiuejat junts ho segueixin fent, i que no s’encenguin moltes passions ocultes i s’acabi discutint per un tema com aquest. Tothom pot tenir la seva opinió al respecte, però no ens hem d’alterar ni perdre amistats ni familiars per un tema que al poble se li escapa de les mans , ja que a altes esferes tot esta dit i manegat.

Des que va començar a bellugar-se de debò el tema de la independència, sóc coneixedora de gent que s’ha deixat de dirigir la paraula, famílies que s’han distanciat, sobretaules de diumenge que han acabat com el rosari de l’Aurora, val la pena? I ATENCIÓ! El més greu de la situació és l’exaltament i la ràbia a la qual la persona pot arribar per defensar certes idees polítiques (sense adonar-se’n), i perdre els papers tan fàcilment que no li importa si hi ha mainada al voltant, una mainada que els admira i queda defraudada en contempalr exhausta aquestes actituds, cosa que pot produir un record ingrat i perdurable en el temps vers la persona enfollida.

La pregunta del referèndum és clara i concisa , gens complicada. Però un cop elaborada em sorgeixen els primers dubtes. Quin cens s´utilitzarà? Qui podrà votar? A partir de quina edat?

Un altre aspecte no menys important i fonamental: si aquest referèndum no és vàlid ni reconegut, de què servirà? I qui anirà a votar? Els independentistes hi aniran, però potser tampoc hi van tots ja que poden pensar que no serveix per a res i ja estan cansats de tant teatre. O simplement, no volen incórrer en cap il·legalitat. Els no independentistes, ja directament no hi aniran. Aquest últims veuen reforçada la seva posició de no anar a votar per la posició del Govern, que no reconeix aquest referèndum, en declarar-lo nul. Per tant, ja directament es quedaran a casa o aniran de cap de setmana, però a votar no.

Per tot plegat en sortirà un resultat fals i no verídic. Primer, perquè només aniran a votar els del sí, i no tots . Segon, perquè la votació no està reconeguda legalment. Hauria de sortir un resultat contundent de 2,5 -3 milions de catalans que votessin sí, perquè és produïssin moviments polítics, canvis importants i reconeixements no desitjats.

Ja fa massa temps que dura aquesta història. La ciutadania fa un clam als polĂ­tics perquè Ă©s posi punt i final d’una manera o altra, ja que tenim altres necessitats: millors serveis mèdics, millor qualitat educativa… Volem que no Ă©s remenin mĂ©s les cireres en aquest assumpte, ja que darrere d’aquest se’n passen per alt d’altres molt mĂ©s importants i vitals.

A tall de conclusió, tant si finalment se celebra el referèndum com si no, tant si és reconegut com si no ho és, si us plau facin una bona lectura dels fets o dels resultats, demanem que s’accepti el que succeeixi perquè tot és part del joc democràtic . Però sobretot, escoltin els ciutadans,no ens maregin més, i tanquin aquest tema d’un vegada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li