Missió complerta

0
723

Viatjant pel centre de Figueres en un autobús blindat dels Mossos d’Esquadra i custodiats per agents dels ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) i per dues motos de la Guàrdia Urbana. Així és com es van mudar, dijous, els 150 presos que van estrenar el centre penitenciari del Puig de les Basses. L’operatiu -coordinat per la nova unitat policial penitenciària de les comarques gironines- va començar a les vuit del matí i es va allargar fins a les tres de la tarda. Tres autobusos van fer diversos viatges, en cada un dels quals van transportar 12 presos.
Aquests primers inquilins del Puig de les Basses eren els presidiaris que fins la setmana passada ocupaven la presó del carrer Sant Pau de Figueres, ara ja tancada [vegeu pàgina següent]; però ahir l’operatiu es va repetir amb 90 reclusos de la presó de Girona (80 homes i 10 dones), i està previst que avui també s’hi traslladin 60 condemnats gironins que fins ara estaven a Quatre Camins (la Roca del Vallès).
Així, aquest mes (quan s’hagin fet dos trasllats més des de Quatre Camins) les instal·lacions ja albergaran 300 presos que, de moment, ocuparan tres dels set mòduls d’homes (cada un dels quals té 64 cel·les i una àrea de serveis que inclou un taller ocupacional, sales d’estar i de lectura, aules educatives, sales d’intervenció, consulta mèdica, gimnàs i pati exterior, entre altres). A més, en aquesta primera fase també s’ha posat en marxa el mòdul de dones (que té 32 cel·les) i algunes instal·lacions complementàries (com ara la infermeria, la cuina, la fleca o la bugaderia), així com el departament d’ingressos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li