Míriam Lanero: “De petita ja em passava les nits electorals davant del televisor, pendent dels resultats”

0
3222

Havent cursat un grau de ciències polítiques i de l’administració, el juliol del 2013 va entrar de regidora a l’Ajuntament de la Jonquera, el seu poble natal, amb només 21 anys. Ara, amb 25, l’han escollit presidenta de l’Assemblea Territorial de la JNC a les Comarques Gironines. 


Què representa que l’hagin escollit presidenta de la JNC de les comarques gironines?
Per mi és un orgull. Penso que és un repte important que m’aportarà, de ben segur, moltes coses positives.

I vostè, que aportarà al grup?
L’equip que ens acompanya per liderar Comarques Gironines està format per gent de formació diversa, cosa que ens enriquirà un munt. Per part meva, penso que puc oferir l’experiència i el bagatge d’estar quatre anys com a regidora a la Jonquera, aportant la visió del món local. Hi posaré totes les ganes i dedicació que l’organització es mereix.

Quins sĂłn els principals objectius del mandat?
Un dels objectius que ens hem marcat és refundar col·lectius que fins ara han estat inactius, així com picar a la porta d’aquells militants que per circumstàncies han estat desconnectats de l’organització perquè tornin a afegir-se al projecte de la JNC.

No és habitual que els joves es posin en política, i menys en l’època actual. Per què s’hi va posar? Què li aporta?
De ben petita que m’apassiona la política. Recordo que les nits electorals me les passava davant la televisió, pendent dels resultats. Sempre ho he viscut molt! El fet de servir la gent m’omple i crec que puc dir que tinc vocació de servei públic.

Quina creu que és la clau per revertir una mica la desil·lusió o el desencís envers la política? O per fomentar el debat ciutadà en aquest sentit?
És molt important que els ciutadans, tant grans com petits, participin i s’interessin pels assumptes públics. Fins i tot diria que és la clau per millorar aquesta situació en què ens trobem actualment.

Fa quatre anys que és regidora de la Jonquera, ara de Joventut. Què destacaria més de tot el que ha fet fins ara?
Hem aconseguit reobrir el Punt Jove i augmentar-ne cada vegada mĂ©s els usuaris fins a arribar als 75. A mĂ©s d’activitats, s’hi fan xerrades, sortides, tallers… A mĂ©s, es fan activitats coordinades amb un grup d’avis. Aprofitant l’expertesa dels joves amb les noves tecnologies, ensenyen a la tercera edat a fer servir el WhatsApp i altres aplicacions. Una altra acciĂł que hem pogut dur a terme en benefici dels joves ha estat contractar-ne quatre, amb un contracte de prĂ ctiques remunerades grĂ cies a una subvenciĂł del SOC. I un altre dels projectes que destacaria Ă©s l’I-MĂşsica, un projecte educatiu i de cohesiĂł social alhora. Professors de l’Escola de MĂşsica, de forma coordinada amb el professorat de l’institut, porten a terme activitats d’educaciĂł musical per tal que els alumnes tinguin accĂ©s a l’aprenentatge i a la prĂ ctica de la mĂşsica amb instruments. I ho fan dins de l’horari lectiu i al mateix centre.

Creu que amb les característiques especials que té el poble s’hi han d’aplicar polítiques especials?
A la Jonquera, per la seva situació geogràfica, ens trobem amb situacions que no són comunes a la resta de pobles de 3.000 habitants. Malgrat això, intentem sempre fer front, en la mesura del possible, a tots i cadascun dels casos que ens trobem.

En un futur es veu com a alcaldessa de la Jonquera?
Ara per ara, gaudeixo sent regidora de les meves Ă rees i estant activa dins la JNC . AixĂ­ que de moment Ă©s quelcom que no em plantejo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li