Mirant endavant

0
1302

Aquesta setmana la Regió Sanitària de Girona ha entrat en fase 1, i això vol dir que moltes activitats han pogut tornar a engegar motors després de dies i dies aturades. Recomençar vol dir afrontar el repte de recuperar la normalitat en un context clar de normalitat diferent, i per tant, d’adaptar-se a les condicions que la pandèmia ens està deixant.

Els ajuntaments són, segurament, les administracions amb menys recursos econòmics per pal·liar una crisi global com aquesta, però el que és cert és que són els primers que hauran de fer-hi front. Les administracions més properes, aquelles en què els veïns i les veïnes es dirigeixen en primera instància, ara hauran de fer un esforç titànic per ajudar, com sigui i traient recursos d’on calgui, a tothom.

En aquest sentit, a l’Escala, hem aconseguit acordar un pla de xoc per fer front a l’impacte de la Covid-19 amb setze dels disset regidors del consistori. Un pla de xoc que recull exactament tot allò que a Esquerra Republicana hem considerat prioritari des del moment en què, fent un exercici de mirada llarga, vam començar a demanar que penséssim en l’endemà. Aquest endemà ja està aquí, i l’acord que l’Escala ha aconseguit ha de ser el punt de partida perquè aquest endemà sigui el millor per a tothom.

El pla de xoc inclou dos tipus de mesures: les d’ajut social i d’acompanyament a les famílies, d’una banda, i les de reactivació de l’economia i suport al comerç, de l’altra. Mesures tan imprescindibles com l’augment de la partida per al banc d’aliments del municipi, un pla d’ocupació per a persones aturades, la recerca activa d’habitatge per incorporar a la borsa social que fins ara no s’havia activat o una partida d’ajuts directes per al pagament de subministraments, en l’àmbit social; i en l’àmbit econòmic, subvencions per al petit comerç en matèria d’adquisició de material de protecció i per a la digitalització i modernització d’empreses i establiments, ajuts directes per fer front a pèrdues, reducció de les taxes d’ocupació de via pública, campanyes de promoció turística i inversions en petites obres, entre moltes altres.

Estem segurs que aquest pla és un bon inici d’aquest esforç titànic que caldrà fer, un inici acordat, que comença a caminar amb el consens de pràcticament totes les forces polítiques del ple, però ha de ser un pla viu. Un document que marca les línies bàsiques del treball que caldrà fer, però que s’haurà d’anar modelant en funció de les necessitats que vagin sorgint d’aquest nou dia a dia que ens anirà descobrint la nova realitat. Un pla que caldrà readaptar i caldrà seguir-ho fent comptant amb tothom.

Des d’Esquerra Republicana, ho hem dit sempre, estem aquí per estar al costat de la gent, estem aquí per treballar per fer de l’Escala el millor lloc on viure, treballar i visitar. Estem aquí per sumar, sumar i sumar i en un moment com aquest no podíem fer-ho diferent. Construir sense recels polítics, sense estratègies i sense personalismes. L’Escala és el nostre racó de món, el que més estimem, i tots els que ens la sentim nostra hem de demostrar que ara, més que mai, volem fer-la pròspera. Mirem endavant, perquè només treballant així, el futur serà tal com l’imaginem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li