Miquel Llobet: «No ens deixarem trepitjar per ningú»

0
2000

El president del Peralada, Miquel Llobet, recalca que la gestió esportiva del primer equip és responsabilitat del Girona


 

No són uns dies gens fàcils de pair a Peralada. Després del final de temporada negatiu pel que fa a la competició, amb el descens del Girona a Segona Divisió i del Peralada-Girona B a Tercera, la incertesa s’ha instal·lat al club verd-i-blanc, on veuen que el seu vincle d’afiliació amb l’entitat blanc-i-vermella encara no s’ha garantit, tot i que tampoc s’ha trencat oficialment a dia d’avui.

«A hores d’ara ningú no s’ha posat en contacte amb nosaltres. Com més dies passin, més difícil serà trobar una solució bona, tenint en compte que hi ha uns terminis des del punt de vista federatiu i contractual», subratlla el president del club xampanyer, Miquel Llobet, qui també es refereix a qui ha de fer el primer pas en aquest sentit: «Nosaltres no l’hem de fer, tenim un contracte signat i s’ha de respectar. Els contractes són per complir-los passi el que passi i no només ho estan passant malament ells, nosaltres també. Si no volen respectar el que tenim signat s’haurà de negociar, però nosaltres defensarem el club fins a l’última conseqüència, no ens deixarem trepitjar per ningú».

El futur de l’afiliació entre les dues entitats, però, no és l’únic maldecap que plana per terres peraladenques. En aquest sentit, també falta per decidir quin dels filials del club de Montilivi jugarà finalment a Tercera, després que el Girona B s’hagi classificat en segon lloc i, per tant, hagi de disputar l’eliminatòria d’ascens a la categoria. Tot i això, la normativa és molt clara i afavoreix els interessos del Peralada. Dijous passat, sense anar més lluny, va arribar a les oficines del club verd-i-blanc el dictamen de la Federació Espanyola de Futbol, una resolució que és concisa: el Peralada té els drets per jugar a Tercera. El text federatiu també obre la porta a un altre possible escenari: si els xampanyers deixessin de ser filial del Girona, la plaça a Tercera tampoc podria recaure al Girona C, que s’hauria d’esperar un any i, per tant, els xampanyers es mantindrien a la categoria.

D’altra banda, des de la Federació Catalana de Futbol també s’han pronunciat i, en aquest cas, també han afegit un context molt remot, però que s’ha de tenir en compte. En concret, l’organisme ha decretat que, en cas de produir-se una vacant a Segona Divisió B –fins al 30 de juny es considera la possibilitat que quedin places disponibles a la categoria de bronze–, i tenint en compte que clubs com el Girona poden estar interessats a comprar la vacant –com ja va passar el 2017–, el Peralada-Girona B encara mantindria opcions de competir el curs vinent a la tercera màxima categoria del futbol estatal. Si aquest escenari no es donés, i si finalment el Peralada no puja des dels despatxos com així tot apunta, el rival del Girona C a l’eliminatòria, guanyi o perdi contra els blanc-i-vermells, acabaria ascendint.

ACTIVITAT PARALITZADA. El silenci del Girona fa que el plantejament esportiu del Peralada no tingui més remei que restar immòbil. «No podem començar a treballar si no sabem si hi haurà filiació o no. Entenem la desgràcia que ha caigut sobre el Girona, però cal tenir al cap un fet molt important: els únics responsables de la situació del Peralada no és el Peralada, la part esportiva ha estat un èxit o un fracàs del Girona. Des de fa tres anys no tenim una plantilla a punt i ara, si deixéssim de ser filial, hauríem de fer un equip des de zero».

Una peça clau per desenvolupar el projecte esportiu serà el nou director esportiu, Nitus Santos, fitxat per «fer el projecte del futbol base molt més potent del que és ara». «El Peralada aposta per creure que el futur del futbol es troba en el futbol base», subratlla Llobet, abans de puntualitzar que Santos no ha estat incorporat per intervenir en la gestió esportiva del Peralada-Girona B: «No el vam nomenar per això, però si mai hem d’emprendre el nostre camí tots sols, ell seria el nostre director esportiu». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li