Miquel Gotanegra: «Volem ser un actiu per la comarca»

0
829

Miquel Gotanegra, el president de la nova junta de l’AHAE vol «més col·laboració entre els agents»


El president de la nova junta de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), Miquel Gotanegra, vol potenciar les relacions entre les entitats i els diversos agents de la comarca. L’objectiu és clar: «teixir relacions reals per treballar en conjunt i col·laborar perquè la comarca tiri endavant».

Aquesta ha estat la primera reflexió de Gotanegra en la presentació dels objectius de l’AHAE en l’històric Celler de Ca la Teta de l’Hotel Duran, a Figueres. Una trobada que ha servit per anunciar les intencions de l’entitat en realitzar «un estudi de l’impacte econòmic del nostre sector a casa nostra». Es tracta d’obtenir els resultats en mà per «poder explicar què som, què fem i sobretot com podem col·laborar», puntualitza el president.

Estan previstes diverses trobades amb diferents administracions locals del territori, entre elles les alcaldies de Figueres, l’Escala i Roses. L’AHAE vol «més comunicació entre tots els agents», ja que «la temporada turística actual és molt més llarga, i nosaltres volem que la gent visqui la comarca».

Un clar exemple del potencial de l’entitat es va poder veure en la darrera edició de la Nit del Turisme, on es va homenatjar la figura de 14 dones del sector per la seva gran trajectòria professional. L’acte va estar presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón, i hi van assistir prop de 200 persones, entre les quals hi havia distingits representants del món polític, empresarial i social. «No ens fa por fer una Nit del Turisme per a 500 persones, al contrari. Es tracta de treballar conjuntament per fer que la comarca vagi a més», explica Gotanegra.

DESESTACIONALITZACIÓ. El president de la junta també ha insistit en la necessitat de fer atractiva la comarca els 365 dies de l’any. La fórmula per fer-ho involucra tots els agents: «l’Administració hauria de posar les carreteres, i nosaltres encarregar-nos del viatge. S’han de sumar complicitats». Pel president això no significa una gran despesa econòmica, «moltes vegades calen més idees que pressupost, petites millores poden portar grans canvis».

PREMI LLUÍS FERNÁNDEZ. L’entitat va anunciar en la darrera edició de la Nit del Turisme un premi en record a l’anterior president de la junta. Actualment s’està treballant en les bases del guardó: «estem pensant que no vagi dirigit a un únic empresari, sinó als equips» afirma Gotanegra.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li