Mindan rep “el millor regal d’aniversari” en arxivar-se la denúncia pel cas Royal Marine

0
1194

La comissió creada a l’Ajuntament sobre l’afer es tornarà a activar en els  pròxims dies per votar els informes dels grups


 

La denúncia interposada davant de la fiscalia pel regidor d’UMDC, José Antonio Valdera, i altres rosincs contra l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, sobre el cas Royal Marine no ha prosperat. La justícia ha arxivat la causa perquè no ha vist cap indici de delicte de prevaricació  ni de malversació de fons públics contra Mindan. Aquestes eren les acusacions que llançava la denúncia, finalment desestimada.

L’alcaldessa Montse Mindan, que va rebre la notificació de la fiscalia el mateix dia del seu aniversari,  va assegurar emocionada que era el “millor regal” que podia rebre. Mindan va valorar –en una compareixença divendres acompanyada de l’exalcalde i regidor d’Urbanisme, Carles Pàramo– la rapidesa amb què s’ha resolt el tema. En els tres folis d’arguments, la fiscalia no hi ha vist cap delicte. L’advocat de la defensa, Carles Monguilod, creu per experiència que davant de causes penals se solen fer diligències com ara peritatges o preses de declaracions. En aquest cas, “la fiscalia no ha necessitat fer cap diligència per determinar que no hi ha delicte penal”, va destacar Mindan. L’alcaldessa també va afegir que “això demostra que a l’Ajuntament de Roses les coses es fan ben fetes i que és evident que en qualsevol decisió pot haver-hi dubtes i es podien haver fet les coses millor o pitjor però en cap cas hi ha cap indici de delicte penal”.

Carles Pàramo, actual regidor d’Urbanisme i alcalde en l’època que es va donar la llicència del Royal Marine II, va fer la seva aportació sobre l’arxiu de la causa. També en nom del grup del PDECAT,  Pàramo va fer extensible la felicitació al poble de Roses “perquè sempre és una tranquil·litat veure que qui governa ho fa d’una manera honesta”. L’exalcalde no va estalviar retrets cap als autors de la denúncia. Va dir:  “Hi ha hagut interès per degastar les persones i no en interès del poble. Han volgut lluitar contra el contrincant, no lluitant a les urnes sinó difonent falses denúncies.” Pàramo va afegir que  “la justícia ha posat al seu lloc persones com Valdera o el Dr. Hassan (…) que el poble de Roses prengui nota d’aquelles persones amb les que es pot confiar i amb les que no”.

La judicialització del cas Royal Marine va obligar fa uns dies a supendre la comissió d’investigació política a l’Ajuntament de Roses. Divendres, l’alcadessa va explicar que van prendre la decisió “perquè pensàvem que això trigaria més temps en resoldre’s i perquè les conclusions eren les mateixes”. El mes que ve es tornarà a convocar la sessió informativa d’aquesta comissió i es votaran els informes que calgui o que hi hagi. Tot apunta que des del PDECAT es demanaran responsabilitats al regidor d’UMDC per haver portat el cas a la justícia. Això passaria per  instar Valdera a dimitir.

La denúncia. El regidor d’UMDC de Roses, José Antonio Valdera, juntament amb la Plataforma Ciutadana de Roses van presentar la denúncia el 2 de desembre passat a la fiscalia del jutjat de Figueres. Denunciaven l’alcaldessa, Montse Mindan, per presumptes delictes de prevaricació i malbaratament de cabals públics en el cas del Royal Marine II. Tot i que el ple havia aprovat pagar una indemnització de 2,2 milions d’euros a la comunitat de propietaris del Rojal Marine I, la part denunciant no ho veia justificat. També parlava d’irregularitats en la forma de pagament.

L’Ajuntament rosinc va acordar la indemnització, sota empara judicial, per evitar l’enderrocament d’un pis de l’edifici Royal Marine II. La sentència era ferma perquè es considerava que l’edifici  superava l’alçada de construcció permesa.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li