Millores en un tram del riu Muga al seu pas per Peralada

0
2348

L’actuació s’ha concentrat en un tram de 150 metres del riu, concretament en el sector comprès entre l’Illa de la Muga fins a Vilanova de la Muga


 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Peralada han acabat diverses actuacions en un tram del riu Muga al seu pas per la zona urbana del municipi. Els treballs han tingut un cost superior als 10.100 euros i han estat finançats en un 80% per l’Agència i el 20% restant per l’Ajuntament.

L’actuació s’ha concentrat en un tram de 150 metres del riu, concretament en el sector comprès entre l’Illa de la Muga fins a Vilanova de la Muga, i ha consistit en la retirada de sediments acumulats per l’acció de l’aigua i la desbrossada selectiva de vegetació que obstruïa la lliure circulació de l’aigua.

També s’han retirat arbres morts i caiguts i s’ha eliminat vegetació invasora (principalment canya americana) que colonitzava tot aquest sector. Amb els treballs que s’han dut a terme es garanteix la lliure circulació de l’aigua i es minimitza el risc en cas d’avingudes. Posteriorment a aquestes actuacions, l’Ajuntament de Peralada ha continuat amb els treballs de neteja. Això representa una inversió de 9.000 euros addicionals del cost inicial.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li