Millores a l’entorn de la plaça de la Llotja de Roses, que tindrà un mural de 64 metres quadrats

0
904

Les obres de la nova plaça i el jardí urbà es troben en la darrera fase i aquesta setmana s’ha iniciat el pintat del mural


Roses afronta la recta final de les obres construcció de la nova plaça i jardí urbà de la plaça de La Llotja. Paral·lelament, la muralista rosinca Diana Taubin ha iniciat el pintat de la mitgera que conforma la façana frontal de la plaça, amb un mural de grans dimensions inspirat en el fons del mar.

El mural, d’uns 64 m2 de superfície, és de caràcter expressionista i vol recordar l’antiga llotja de peix situada a pocs metres de la plaça, incorporant motius que evoquen el paisatge del fons marí i s’hi inspiren. Es basa en una obra de l’arquitecte municipal de l’Ajuntament de Roses, Carlos Victoria, que ara es trasllada de manera manual i que la pintora Diana Taubin plasmarà en un termini de 20 dies aproximadament. Amb aquest mural es vol dotar de significat l’espai i contribuir a l’embelliment i la transformació que el projecte d’ordenació dels carrers La Llotja, Pescadors i Cap Norfeu representa per aquest barri de Roses. L’actuació ha estat possible gràcies a l’adquisició d’una finca al carrer de La Llotja per part de l’Ajuntament per destinar-la a espai públic. L’àmbit comprèn una superfície total de 2.400 m2, que inclourà la nova zona verda d’ús públic amb enllumenat de baix consum, bancs, papereres, pilones, jocs infantils, aparcabicicletes i una font amb peixos de colors i el soterrament la i millora de les xarxes de serveis.

Es tracta d’una zona residencial i comercial, on predominen edificis d’habitatge plurifamiliar. L’actuació també vol reduir l’actual predomini de vehicles i ampliar les voreres. Tot i mantenir-se el trànsit rodat als tres carrers, dos d’ells augmentaran el caràcter peatonalitzat gràcies a la col·locació d’un paviment uniforme de formigó igual que el que s’emprarà a la nova plaça. Pel que fa a les places d’aparcament, aquestes es reordenaran, mantenint també una àrea de càrrega i descàrrega per servir als locals comercials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li