Millores a la biblioteca amb actuacions més inclusives

0
780

L’equipament disposa de millor senyalització amb textos en ‘braille’ i encaminaments podotàctils


Durant el 2020 es van realitzar diverses millores a la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d’Empúries. D’una banda, es va canviar una part de la moqueta de la Sala Infantil, que després de catorze anys de funcionament d’aquest equipament, es trobava molt malmesa. I de l’altra, es va iniciar un projecte d’accessibilitat perquè l’equipament sigui més inclusiu.

L’any 2019 el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona va encarregar un estudi a 20 equipaments bibliotecaris de Girona per conèixer el nivell d’accessibilitat universal i els punts de millora, per tal que aquests equipaments puguin passar de ser practicables a adaptats per a tothom i preparats per a demanar la certificació voluntària UNE 170001 de gestió d’accessibilitat universal. Aquesta adaptació suposa millorar la percepció de les biblioteques per part dels usuaris amb discapacitat o persones de la tercera edat.

La biblioteca Ramon Bordas i Estragués va estar inclosa en aquest estudi. Tot i que l’equipament és relativament nou (2006), fins el 2014 no es va aprovar la normativa que regula l’accessibilitat universal en aquests espais. Les actuacions fetes es fan de manera raonable perquè l’edifici és força nou.

En aquesta primera fase es fa una millora en senyalització, que també inclourà el text en braille i un encaminament podotàctil. Aquestes millores permetran que les persones amb problemes visuals puguin moure’s per la biblioteca amb més comoditat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li