Milloraran el sanejament de Roses i d’Empuriabrava

0
1436

Invertiran 886.200 euros per remodelar l’estació de bombament central del sistema de sanejament de Roses i 398.200 euros en la remodelació i l’ampliació del pretractament al sistema d’Empuriabrava


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci de la Costa Brava han signat cinc convenis per millorar el sanejament de les aigües residuals a la demarcació de Girona, dos dels quals beneficiaran directament l’Alt Empordà. D’una banda, invertiran 886.200 euros per remodelar l’estació de bombament central del sistema de sanejament de Roses, que es va posar en marxa l’any 1974 i només es va renovar el 1999. Els treballs milloraran la impulsió de les aigües residuals per ser tractades a la depuradora, fet que permetrà millorar també l’estat de les aigües litorals, ja que l’aigua depurada s’aboca al mar.

D’altra banda, s’invertiran 398.200 euros en la remodelació i l’ampliació del pretractament al sistema d’Empuriabrava. En aquest cas, l’actuació se centrarà en la primera fase del procés de depuració, que consisteix a retirar els residus sòlids de les aigües residuals. L’aigua, degudament depurada, s’aporta a la conca de la Muga i als Aiguamolls.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li