Millorar l’oferta de trens

0
948

Renfe es compromet a estudiar la incorporació d’un tren d’alta de velocitat a la franja del vespre entre Barcelona i Figueres i escolta les demandes per l’ampliació de l’aparcament de l’estació de l’AVE


L’entrada en funcionament, fa unes setmanes, dels trens Euromed des de l’estació de Figueres-Vilafant ha generat queixes d’usuaris que s’afegeixen a altres demandes pendents. Tot plegat es va posar sobre la taula en la reunió que l’alcaldessa, Agnès Lladó, va mantenir la setmana passada amb la directora de Renfe Rodalies, Maite Castillo, i amb el gerent dels serveis del corredor mediterrani, Manuel Yerves.

A la trobada, Renfe es va comprometre a estudiar la incorporació d’un nou tren d’alta velocitat a la franja del vespre entre Barcelona i Figueres. També es va demanar recuperar l’oferta de trens que hi havia abans de l’Euromed posant un nou servei d’alta velocitat a la franja de primera hora del matí. Aquesta incorporació, però, depèn més de l’espai i de la necessitat que es posi en marxa l’estació barcelonina de la Sagrera. Tot i que queda pendent la reunió amb Adif, gestor de les infraestructures ferroviàries, també es va traslladar a Renfe la necessitat de millorar l’aparcament de l’estació de l’AVE, una qüestió que estaria en vies de solució.

Pel que fa al servei de l’Euromed, l’arribada d’aquests trens a Figueres-Vilafant fa pensar els seus responsables a millorar diverses qüestions operatives, com ara les relatives a l’aturada dels trens al final de l’andana. El balanç de la línia està sent positiu des que es va posar en marxa i això fa pensar en treballar conjuntament amb Euromed des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament. Es tractaria d’inserir més la marca Figueres dins el País Valencià.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li