Millora dels històrics jardins Enric Morera

0
1644

Aquesta primera fase té un cost de 45.000 euros i se’n preveu una segona, en la qual s’estaria treballant, que hauria d’incloure l’ampliació dels jardins i la possibilitat d’instal·lar-hi un parc infantil


 

Ha arribat el torn per als Jardins Enric Morera. Figueres ja ha iniciat la millora d’aquest espai, una petició reivindicada pels veïns i que ara és possible amb els pressupostos participatius. La dignificació dels jardins és un dels projectes guanyadors.

La transformació de l‘espai es farà en dues fases. En la primera, que és la iniciada ara, es poda l’arbrat, se substitueixen arbustos, es consolida el passatge per a vianants i es millora l’accessibilitat. També se substituirà el paviment per sauló compactat i es farà una reconducció de la xarxa d’aigües pluvials.

Aquesta primera fase té un cost de 45.000 euros i se’n preveu una segona, en la qual s’estaria treballant, que hauria d’incloure l’ampliació dels jardins i la possibilitat d’instal·lar-hi un parc infantil.

Fa anys que l’Associació de Veïns del barri Enirc Morera demana actuacions davant la degradació de l’espai. El parc està catalogat com a monument de Figueres i inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Antigament els terrenys eren coneguts amb el nom de l’Era d’en Deseia. El 1936 es van utilitzar pedres de l’enderrocada església de Sant Pere per fer front al desnivell del carrer Col·legi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li