Millora al centre de control fitosanitari

0
737

L’Estat invertirà 974.232,62 euros per arranjar la zona d’aparcament de camions i per adaptar les oficines a la normativa d’accessibilitat i mobilitat de persones


El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública del Govern espanyol invertirà gairebé 1 milió d’euros (concretament, 974.232,62 euros) en la restauració del recinte de l’estació fitosanitària de camions de Vilamalla; una infraestructura que depèn del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. D’una banda, les obres permetran arranjar la zona d’aparcament de camions. S’hi posarà un nou asfaltatge integral que en corregirà l’estat de degradació actual, i també es reformarà el tancat del recinte per millorar-ne la seguretat i el manteniment. El termini d’execució d’aquesta part de les obres està estimat en cinc mesos. De fet, ja van començar a finals de setembre, i està previst que s’allarguin fins al proper mes de febrer.

D’altra banda, el projecte de restauració també inclou uns treballs de condicionament de l’àrea d’administració per adaptar les oficines a la normativa referida a l’accessibilitat i la mobilitat de les persones. En aquest cas, està previst que les obres durin dos mesos i, una vegada acabades, es completarà la millora amb petites actuacions de manteniment.

L’estació de Vilamalla és la primera estació de Catalunya i la quarta de l’Estat per volum de certificats fitosanitaris emesos. Només està per darrere del Port d’Algesires, l’estació de camions de Silla (al País Valencià) i la d’Alacant. Durant aquest 2021 ha emès 1.045 certificats. Els professionals que hi treballen es dediquen bàsicament a fer les inspeccions fitosanitàries dels carregaments de fruites i vegetals que s’exporten a tercers països no comunitaris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li