Mesures per frenar la degradació de les dunes amb un pressupost de 600.000 €

0
1613

La previsió és que l’actuació s’enllesteixi durant els mesos d’aquesta primavera


 

La Generalitat ha iniciat els treballs de recuperació i protecció dels sistemes dunars de les platges de Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador, i fora de la comarca a les de Torroella de Montgrí i Pals.

Les obres, que tenen un pressupost de 600.000 euros, es financen amb fons FEDER i busquen frenar la degradació d’aquestes zones, recuperar-ne la morfologia, eliminar flora invasora i recuperar els hàbits de vegetació autòctona.

La previsió és que l’actuació s’enllesteixi aquesta primavera. A la costa empordanesa, l’impacte humà de les urbanitzacions i el gran flux de visitants han canviat històricament el transport i la sedimentació de la sorra així com els moviments propis que tenen els sistemes dunars. Això ha provocat, a la vegada, fenòmens erosius. La situació, a més, afecta algunes espècies com el corriol camanegre, que té en aquestes platges les principals poblacions reproductores del litoral gironí.

Entre les mesures que s’estan adoptant, hi ha la instal·lació d’un acordonament que dissuadeixi el pas de les persones. També es reforçarà la vegetació autòctona, s’eliminaran espècies invasores i s’hi col·locarà senyalització.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li