Més seguretat és llibertat

0
1428

Els ciutadans de Figueres ja estem cansats de la infumable propaganda del govern d’ERC-PSC. Els hi exigim que, d’una vegada per sempre, es prenguin el problema de la inseguretat seriosament i busquin solucions eficaces perquè ens sentim segurs en els nostres carrers i places. No és tolerable que des de fa masses anys la principal preocupació de la majoria de ciutadans sigui la seguretat. No va aportar solucions el govern Felip-Masquef, ni les aporta el govern Lladó-Casellas Ja n’hi ha prou!

Els problemes de seguretat s’han anat acumulat fins que s’han desbordat, posant en evidència la parsimònia del propi Vicealcalde per a trobar solucions. S’ha fet alguna cosa per a augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana? El dèficit històric d’agents és un greu problema que primer sobrecarrega de treball a l’actual plantilla i, segon, impossibilita que es puguin afrontar amb garanties els reptes a la seguretat que tenim a Figueres. Si la plantilla no està ben dimensionada és impossible que puguin atendre (per més que els agents donin el 110%) tots els requeriments que té una ciutat que és capital de comarca i és propera a la frontera. Si els diferents governs no han estat capaços de posar «fil a l’agulla» augmentant el nombre d’agents fins als 95, que serien els recomanats, no pot sorprendre que les polítiques de seguretat siguin un desastre.

A més, aquesta falta d’efectius policials impedeix poder implantar la policia de barri. Uns agents que es caracteritzen per la seva proximitat als ciutadans, un tracte directe amb els veïns, l’ajuda personal, així com la integració en el sí de la comunitat on desenvolupen la seva acció. Una policia del carrer que treballés preventivament en una àrea determinada permetria actuar en molts carrers i places que són punts negres de la ciutat on es repeteixen cada dia comportaments incívics i que trenquen la convivència.

I parlant de punts negres. Per què el Govern d’ERC i PSC continua negant-se a desenvolupar un pla integral per a la zona oest? Continua donant l’esquena a tots els veïns que allà demanden cada dia que s’actuï? No serà que el regidor de la CUP demanda que continuï la passivitat i nega la realitat? La qüestió és que cada dia que passa ens allunya, complica i encareix qualsevol solució que es vulgui aplicar a la zona oest. La realitat és que mentrestant, allí segueixen els talls de llum, les amenaces a veïns, el soroll, la brutícia i la degradació de l’espai públic per a desesperació dels veïns que veuen com la seva qualitat de vida empitjora i el valor de les seves propietats cau.

Parlar de seguretat també és actuar contra l’ocupació. Per què aquest govern s’ha negat a obrir, com li sol·licitem des de Ciutadans, una oficina de defensa dels veïns afectats per la ocupació? Potser considera que els ocupes tenen més drets que els legítims propietaris dels seus habitatges? Potser ERC i PSC tenen complexes a l’hora de defensar la propietat privada? Serà que com el seu soci de govern és la CUP, que difon manuals d’ocupació, prefereix defensar els ocupes? La qüestió és que al final, per inacció i per complexes del govern, l’ocupació s’estén per Figueres degradant el parc d’habitatge i generant autèntics problemes de convivència.

En definitiva, és moment de donar un cop damunt la taula i dir Prou! El que està en joc és la llibertat i la convivència democràtica, que no és possible sense polítiques eficaces de seguretat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li