Més preparats, però no del tot

0
1089

En un dia com avui, ara fa exactament un any, la meteorologia va jugar una mala passada a molts altempordanesos. El front que afectava el país va deixar un temporal de neu de força magnitud i allò que havien de ser només unes volves de neu es va acabar convertint en un episodi d’incomunicació i manca d’informació. Carreteres tallades, dies i dies sense subministrament elèctric i ,en definitiva, un malson per molta gent. Passat un any, les autoritats consideren que s’ha après d’aquella experiència, tot i que els alcaldes altempordanesos reclamen que acabin d’arribar tots els ajuts previstos i que s’enllesteixi el Pla d’Inversions que va prometre Endesa. La companyia elèctrica per la seva banda, assegura que ja ha pagat el 85 per cent de les indemnitzacions i que si ara es tornés a patir la mateixa situació les comarques gironines “tindrien menys avaries”.
El director d’Endesa a Girona, Francesc Vizcaíno, anunciava fa uns dies que la companyia invertirà 50 milions d’euros a la demarcació el 2011 i que, a part d’això, “les infraestructures aguantarien més si es produís una situació similar”. Malgrat aquest missatge ni els alcaldes de l’Alt Empordà ni la mateixa presidenta del Consell Comarcal, Consol Cantenys, creuen que hi hagi motius per estar tranquils a dia d’avui. Segons Cantenys “podrem estar bastant segurs d’aquí a uns tres anys quan el Pla d’Inversions de les elèctriques s’hagi executat totalment. Ara tot just s’ha començat, però el que està clar és que no es pot tornar a viure aquella situació d’incomunicació i manca d’informació”.
Des de la delegació del Govern a Girona, el seu responsable, Eudald Casadesús, diu que s’han fet millores però opina que “el camí es fa caminant”. Casadesús també destaca que “ara ja hi ha un acord amb França perquè en casos de tancament de la frontera es pugui avisar amb suficient antel·lació i s’eviti així el bloqueig de l’any passat a la Jonquera”.
Des del sector empresarial, coincidint també amb l’efemèride, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, demana un estudi a fons per concretar les necessitats de la xarxa elèctrica gironina i “així començar a treballar-hi amb objectius clars i marcats”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li