Més d’una seixantena de propostes, entre La Cate i els Caputxins

0
988

Els espectacles de teatre, música i dansa de la nova temporada escènica mantenen la política de qualitat a preus baixos


 

Més de seixanta propostes de teatre, música i dansa pujaran als escenaris de La Cate i l’Auditori dels Caputxins, de Figueres, entre els mesos de gener i juliol. És la programació escènica que va presentar ahir, dilluns, l’Ajuntament de Figueres que, segons va explicar l’alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, “manté la política de qualitat a preus baixos”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha incorporat la novetat de poder comprar un lot de tres entrades d’espectacles Estrella, que costen 12 euros cadascun, a 30 euros en total, la qual cosa suposa un estalvi de 6 euros. Els espectacles de la nova temporada escènica a Figueres es faran a la sala La Cate i a l’Auditori dels Caputxins, a causa de les obres de reforma del Teatre Municipal el Jardí.

La nova programació teatral de Figueres manté la línia d’espectacles Estrella a La Cate, entre els quals en destaquen Fairfly, escrita per Joan Yago, una comèdia de la companyia La Calòrica, dirigida per Israel Solà, que ha estat reconeguda als premis Butaca com a millor obra de petit format i com a millor text teatral; García Lorca, dirigida per Pep Tosar a partir de textos de Federico García Lorca; Broma final, de Jordi Casanovas, dirigida per Marc Angelet i protagonitzada per la coneguda actriu Anna Sahun, al costat d’Ernest Villegas i Òscar Muñoz; El metge de Lampedusa, dirigida per Miquel Gorriz a partir del llibre Llàgrimes de Sal i adaptada per Anna Maria Ricart; Claudia, de la companyia La Conquesta del Pol Sud i dirigida per Carles Fernández; Paraules encadenades, de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel; Cabareta, de Maria Molins i Bárbara Granados, dirigida per Joan Maria Segura, o Snorkel, d’Albert Boronat, de la companyia La Virgueria i dirigida per Aleix Fauró, on la protagonista és la figuerenca Marina Fita.

PROGRAMACIÓ MUSICAL. A banda del teatre, la programació escènica de la primavera del 2018 inclou també altres gèneres, com la música, el circ, la dansa o la màgia. Pel que fa a la música clàssica, l’Auditori dels Caputxins acollirà el concert de la reconeguda pianista gironina Maria Canyigueral, i del pianista manresà Roger Illa, especialitzat en instruments de teclat històric. Altres estils musicals, com el jazz, també seran presents a la programació, amb Liceu’s Supersax project, una proposta de la formació barcelonina SuperSax, sorgida a les aules del Conservatori del Liceu; o amb la XXIV edició del festival de Jazz de Figueres, del 13 al 17 de juny.

De la nova programació, de gener a juliol, destaquen també l’espectacle Més que màgia, de l’il·lusionista Mag Stigman, que omplirà de màgia, coreografies i malabars la sala La Cate, així com el projecte educatiu Tots Dansen, organitzat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors, coordinat a Figueres per Agitart, que té com a objectiu apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove.

PROGRAMACIÓ INFANTIL. Per al públic familiar, la programació es divideix en el Cicle de Putxinel·lis i el Cicle de Cinema Infantil en Català, que es faran a La Cate, i les Hores del Conte de la biblioteca Fages de Climent.

VENDA D’ENTRADES. Les entrades per a tots els espectacles de la nova temporada escènica es posaran a la venda de manera anticipada aquest dijous, 14 de desembre, de 7 de la tarda a 9 del vespre, a la taquilla del Teatre Municipal el JardĂ­. TambĂ© es podran comprar al portal www.figueresaescena.com a partir de 2/4 de 8 del vespre.

Les entrades també es podran adquirir a les taquilles de la sala on tingui lloc la funció dues hores abans de l’inici de la representació. Pel que fa als espectacles infantils, la Campanya de Teatre Amateur i els concerts organitzats a l’Auditori dels Caputxins, les entrades estaran disponibles a les taquilles de La Cate i de l’Auditori dels Caputxins una hora abans de començar la funció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li