Més d’un centenar d’artistes exposaran a la 9a edició de la Ruta de l’Art de Castelló

0
683

 La tardor arriba a Castelló d’Empúries acompanyada de la, ja consolidada, Ruta de l’Art. Un any més l’art i el patrimoni arquitectònic del centre històric de Castelló d’Empúries tornaran a unir-se aquest cap de setmana, del 7 al 9 d’octubre. La Ruta de l’Art arriba a la novena edició i comptarà amb més de 100 artistes nacionals i internacionals que exposaran a diferents espais del municipi. Una de les característiques d’aquesta mostra convencional és la presència d’un país o comunitat convidat. En aquest cas serà Brasil i inclourà l’obra de l’artista Marco Braccini. En l’acte d’obertura, estarà present el cònsol de Brasil a la ciutat de Barcelona, Gustavo Rocha. A més, aquest dissabte i diumenge es podran degustar productes tradicionals d’aquest país.
La comissària de la Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries Anna M. Constanseu, durant la presentació de la 9a Ruta de l’Art, va explicar que una de les seves intencions era anar ampliant l’oferta d’activitats culturals de la mostra, com ara visites guiades, concursos, música en viu i una mostra gastronòmica del país convidat. L’alcalde del municipi, Salvi Güell, va destacar que aquesta Ruta de l’Art és una activitat consolidada fora de la temporada d’estiu i que en un futur es buscarà potenciar iniciatives com aquesta on es combina la col·laboració pública amb la privada. L’aportació econòmica que fa l’Ajuntament de Castelló d’Empúries és de 12.000 euros.
Enguany hi haurà un itinerari que transcorre pel centre històric, on el visitant pot passejar i gaudir de la interrelació entre patrimoni arquitectònic i art. Una de les novetats que ha incorporat recentement la mostra, és el Mercat d’art, un espai destinat a la venda d’obres en format petit i a un preu assequible. En aquesta edició es mantenen els concursos de dibuix ruTakids, un concurs de dibuix, i el ruTagram, un concurs de fotografia mitjançant l’aplicació Instagram.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li