
Entre el 2022 i el 2033 s’executaran un total de vuit projectes que beneficiaran sis municipis de la comarca
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informaciĂł pĂşblica el Programa de GestiĂł especĂfic dels Sistemes PĂşblics de Sanejament de Catalunya (PGSAC). Es tracta de l’eina que contempla la planificaciĂł i l’execuciĂł de les obres de sanejament d’aigĂĽes residuals en alta que s’executaran a Catalunya entre el 2022 i el 2033. I en el cas de l’Alt EmpordĂ , preveu executar vuit projectes, set dels quals estan gestionats pel Consorci de la Costa Brava i l’altre, per l’Ajuntament de Figueres [vegeu-los al quadre]. Les vuit actuacions sumen una inversiĂł total de 7.328.500 euros que beneficiarĂ sis municipis de la comarca.
L’objectiu del programa és doble: d’una banda, incrementar el percentatge de població sanejada i, de l’altra, mantenir, adequar i millorar els sistemes de sanejament actius, molts dels quals fa més de 20 anys que donen servei continuat. Aixà es disposarà d’un instrument necessari per actuar en tot l’à mbit de Catalunya a un horitzó temporal de 12 anys, garantint la planificació i execució de les actuacions més enllà del tercer cicle de la planificació hidrològica (2022-2027), que és l’últim que preveu la Directiva Marc de l’Aigua (DMA).
Les actuacions s’han dissenyat d’acord amb els criteris tècnics de prioritzaciĂł i amb el Pla econòmic i financer de l’ACA, i s’executaran —per via directa o per via indirecta (amb la participaciĂł dels ens gestors del sanejament)— en funciĂł de les disponibilitats pressupostĂ ries de cada exercici. Les actuacions planificades per al perĂode 2022-27 coincideixen amb les incorporades en els programes de mesures dels plans de gestiĂł de les conques internes i intercomunitĂ ries.
Leave a Reply