Més de 400 persones es van mobilitzar a Vilafant a la recerca d’una feina

0
1052

El certamen de dimecres passat va comptar amb la participació de 24 empreses, que oferien uns 200 llocs de feina


El pavelló de Vilafant Joel González va acollir, dimecres passat, la Fira d’Ocupació Alt Empordà +45. Els coorganitzadors del certamen han estat el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Vilafant, de Roses, Castelló d’Empúries i Figueres, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. La fira va comptar amb la participació de 24 empreses, que van oferir 51 ofertes, que suposaran 203 llocs de feina. Més de 400 persones van passar per la fira cercant feina.

La Fira d’Ocupació Alt Empordà +45 té l’objectiu d’impulsar la inserció laboral, estimular les empreses i les entitats locals amb la finalitat d’inserir i orientar els majors de 45 anys i difondre estratègies per cercar feina. Els assistents demandants de feina van triar les empreses que ofereixen llocs de treball adients al seu currículum i s’hi van reunir en torns de deu minuts. En aquestes trobades les empreses van fer les preguntes i les indagacions pertinents per triar l’aspirant idoni per al lloc de feina. Van participar oferint feina les següents empreses o entitats: Carrefour, Grup Mifas, Hotels Prestige, Sersa, Clean Deal, Hotel Monterrey, Diversport, Grup Tramuntana, Kloop, Heco, Lamarca, Condis, Metal·listeria Miquel, Iman, Càmping Las Palmeras, Txot’s Sidreria, Fundació Salut Empordà, Mineralia, ConsultaNB, Areas, Randstad, Facility Services, Unió d’Empresaris de la Construcció i Marlex. També s’han sumat a la convocatòria tot un seguit d’entitats dedicades a la formació, com són: Cesi, Ateneu cooperatiu, Sersa, Icon, Fundació Drissa, Altem, Fundació Intermèdia, Creu Roja, Gentis i Eures – portal europeu de mobilitat.

De manera complementària, a la fira es van realitzar dos tallers: un de risoteràpia per augmentar l’autoestima i un altre per descobrir els potencials dels demandants de feina de més de quaranta-cinc anys. Les empreses també van poder escoltar una xerrada del Servei d’Ocupació de Catalunya, on els van informar de les línies d’ajut a la contracció per a aquest nínxol d’edat.

Una bona manera de potenciar l’assistència d’aspirants i que la distància no fos un impediment va ser l’establiment de serveis de transport. L’organització va habilitar dos autobusos perquè els demandants de feina es poguessin desplaçar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li