Més de 40 activitats en 7 dies

0
769

C oncerts, balls populars, competicions esportives, espectacles infantils, visites guiades i cercaviles componen el programa de la festa major de Roses d’aquest any, que se celebrarà del 9 al 16 d’agost i tindrà un pressupost de 148.000 euros. L’espai del recinte firal instal·lat a l’antic càmping Bahía, amb l’àrea d’atraccions i les barraques impulsades per les colles de Carnaval, es tornarà a convertir un any més en l’escenari dels concerts de fires, que s’han ampliat, i que s’estrenarà el dimarts 11 d’agost amb Manel Fuentes & The Spring’s Team. Hi actuaran també Bananna Beach, El Niño de la Hipoteca i los Ratones, Pepet i Marieta i La Gossa Sorda. Tancaran el cartell musical Olvido, Reincidentes i Radical Animal Beat. El dia 15 d’agost se celebrarà la segona edició del concurs Duel de Guitarres.
Una altra novetat de la programació és la incorporació de la representació teatral de Jubiteatre, que presentarà el sainet Jugant amb els motius de Roses, escrit per Esther Gotanegra, i l’obra Per no entendre el castellà, de Josep Bordas. En l’apartat de festes populars i tradicions, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població, com ara les matinades i cercaviles de gegants, la Festa de les Cucanyes, el Correbous i l’Empaitada, la missa internacional Oikoumene, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, o els focs artificials.
Pel que fa als esports, tindran una forta presència a la festa, amb la realització de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, el Trofeu de Petanca de Festa Major o la Travessia Local de Natació “Trofeu Enric Badosa”.
L’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les atraccions i barraques el dimarts 11 d’agost a partir de les 20 h, i la plaça Catalunya allotjarà la Fira d’Artesania del 14 al 16 d’agost. Per als més petits s’han programat espectacles d’animació, activitats familiars a la Ciutadella i al castell de la Trinitat, contes a la fresca, festa de l’espuma i cercaviles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li