MĂ©s de 300 abandonaments

0
858

El servei comarcal de recollida d’animals domèstics abandonats va emparar l’any passat més de 300 gossos de 66 pobles de l’Alt Empordà (Figueres i Castelló d’Empúries tenen servei propi). Peralada i Vilafant encapçalen el rànquing, amb més d’una vintena d’animals recollits a cada un, i l’estiu i la tardor són les èpoques en què la problemàtica s’agreuja més. I cal tenir en compte que aquest balanç no inclou les desenes d’animals que també recullen altres associacions i entitats de la comarca.
Tot i la cruesa de les dades, Sònia Duñach, de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, celebra que “finalment sí que se n’han adoptat bastants”. Un 40% dels gossos han trobat una nova llar, però encara n’hi ha una seixantena que són a la gossera.
L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ofereix aquest servei als ajuntaments a través de l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres. Per ara recull els animals abandonats (bàsicament gossos, gats i fures), promou les adopcions, gestiona el registre d’animals de companyia de 12 ajuntaments i tramita les llicències per a gossos perillosos. Actualment, però, estan redefinint el contracte per millorar tots aquests serveis. “Fins ara, per exemple, no controlàvem les colònies de gats, i amb el nou contracte sí que oferirem aquest servei”, explica Duñach, que afegeix: “També disposarem de més supervisió i control de tots aquests animals, i això ens permetrà millorar la mala imatge de la protectora, que per nosaltres és errònia.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li