Més de 3.500 participants i un centenar de colles a les passades del Carnaval de Roses

0
1034

En arribar al mes de març, de la mateixa manera que ha succeït recentment durant el Nadal, la cultura de la comarca pren un caire popular i tradicional amb l’esclat del Carnaval. La majoria de poblacions de l’Alt Empordà celebraran durant els propers dies rues que mobilitzaran riuades de gent pels seus carrers i seran molt pocs els que no llueixin les seves disfresses per carrers, cases i escoles. Però si hi ha una població que destaca per l’impacte i abast del seu Carnaval, aquesta és Roses. Gent vinguda de tota la demarcació s’apropa fins aquesta població altempordanesa per gaudir d’aquest esdeveniment multitudinari que enguany es perllongarà durant cinc dies.
Les xifres de l’edició 2011 són prou eloqüents per entendre com es viu aquesta festa que és, potser, la que mobilitza més gent en tot l’any a tota la comarca: quan encara falten quatre dies perquè es tanquin les inscripcions de participants, hi ha 79 colles apuntades (algunes de les quals amb més de 100 membres), i l’organització preveu arribar al centenar, i més de 3.500 persones inscrites per desfilar en les nombroses passades que es faran. L’Ajuntament calcula que l’esdeveniment porta més de 5.000 persones a Roses.
El pressupost que mou la festa rosinca ronda els 130.000 euros (12.000 menys que l’any anterior). El desglossament que en fan des del consistori parla d’uns 200 euros destinats a cada persona o uns 18.000 per colla. Carles Ferrer, regidor de Festes, explica que durant la seva legislatura s’ha reduït el pressupost des dels 180.000 inicials, sense renunciar a la qualitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li