Més de 200 veïns demanen al bisbat que no rellevi el mossèn

0
815

La institució diu que el problema és el “discurs crític” del capellà i les “incomptables iniciatives socials que té”


 

Més de 200 persones es van concentrar diumenge al migdia a davant de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries per rebutjar la decisió del bisbat de Girona de rellevar el rector del poble, mossèn Ferran Jarabo. La institució al·lega motius mèdics, perquè fa 9 mesos el capellà va tenir un accident de moto que l’obliga a dir la missa amb crosses i visitar el metge de manera habitual, però els veïns no s’ho creuen. Diuen que el problema és “el discurs crític” del mossèn i les “incomptables iniciatives socials que té”. Per això han organitzat una campanya de recollida de signatures (a l’hora de tancar aquesta edició ja n’havien recollit més d’un miler) i la concentració de diumenge.

A la protesta s’hi van poder veure pancartes de suport al rector en quatre idiomes: català, castellà, francès i alemany. Això, segons una de les organitzadores, Emma Deltell, demostra “el grau d’implicació que el mossèn té al poble”. Els discursos es van llegir en les quatre llengües, i un grup de nens i diversos comerços del poble es van adherir a la mobilització i van exhibir altres pancartes.

La polèmica ha arribat fins a l’Ajuntament, que ahir al vespre va fer un ple extraordinari per tractar el tema. Van aprovar una moció de suport al mossèn, el contingut de la qual faran arribar al bisbat.

Si la institució no canvia de parer, Ferran Jarabo deixarà de ser rector de Castelló d’Empúries aquest diumenge. Està previst que digui l’última missa a la capella de Sant Antoni, i es preveu que s’hi acostin desenes de persones. Tot i que l’espai és reduït -hi caben poc més d’una trentena de persones- l’exèrcit posarà una carpa a les afores amb calefacció per poder acollir a tots els assistents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li