Més col·lapse als jutjats

0
978

Aquesta setmana els secretaris judicials de Figueres feien públic un comunicat en el qual denunciaven que “en menys de deu dies quedaran vacants una plaça d’auxiliar, tres tramitadors i cinc gestors. Aquest nombre suposa la totalitat de la plantilla d’un jutjat”. En virtut d’un recent decret de la Generalitat, que impedeix nomenar personal interí o de substitució en aquelles places que hagin quedat vacants, s’alertava de la greu situació que es produiria als jutjats, agreujada pel fet que “en breu s’aniran produint més vacants i baixes eventuals”.
Els secretaris judicials, en un comunicat, denunciaven que “aquesta situació comportarà un col·lapse en el servei, ja de per si sobrecarregat, i el que és més important, un deficient servei al ciutadà que deixarà buida de contingut la pretensió d’una justícia àgil i una eficient prestació” tot afegint que “a més, hem de tenir en compte que en menys de cinc anys hem vist duplicada, i en alguns casos triplicada, la nostra càrrega de treball i la previsió és que continuï en augment tant per la crisi econòmica que estem patint com per la propera inauguració del centre penitenciari”.

ELS FUNCIONARIS. De fet, el comunicat dels funcionaris judicials no feia altra cosa que fer-se ressò d’un escrit elaborat el passat 2 de febrer pel personal funcionari i interí dels jutjats de Figueres, al qual ha tingut accés HORA NOVA, i que s’ha adreçat al Departament de Justícia i a altres instàncies de la judicatura catalana.
Els funcionaris afirmen que “el dimensionament real actual de les plantilles dels jutjats de Figueres és del tot insuficient per afrontar amb garanties d’èxit l’objectiu d’assolir un servei judicial àgil i eficient, tot i que cadascun de nosaltres, des de la nostra voluntat personal, ens apliquem en aquesta empresa. D’altra banda, al mateix temps que no perdem de vista la situació de crisi que fa encara més necessària aquesta nostra disposició, constatem diàriament un increment gens menyspreable de casos que ens arriben per resoldre”.
A tot això recorden que l’obertura de la presó del Puig de les Basses implicarà que “s’hagi de dur a terme més peticions d’auxili judicial i també la pràctica de diligències adreçades a la població reclusa, sobretot prenent en consideració que és previsible que en aquest centre hi compleixin la pena reclusos per causes de tot l’Estat, en produir-se’n les detencions a la frontera”.
En el seu escrit, els funcionaris també demanen que, malgrat el decret de la Generalitat sobre personal, en el cas dels jutjats de Figueres es cobreixin totes les places vacants i desertes. També es reclama la creació d’un servei comú de notificacions en vistes a l’obertura de la nova presó o que, en el seu defecte, “es nomeni personal de reforç per a tots els jutjats, Registre Civil i Fiscalia a fi de poder pal·liar el col·lapse”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li