Més bonificacions per als joves que es vulguin construir una llar

0
706

L’única taxa que s’apujarà l’any que ve és la d’escombraries: cada família pagarà entre 1,13 i 9,21 euros més


El ple de Castelló d’Empúries va aprovar dijous les ordenances fiscals pel 2020. En termes generals, la corporació no augmentarà la pressió fiscal sobre els habitants, sinó que mantindrà una congelació vigent des del 2014. L’any que ve, però, hi haurà unes petites excepcions.

Entre les més destacades hi ha la taxa d’escombraries, que augmenta «per assolir l’equilibri econòmic de la prestació del servei». Tenint en compte el dèficit actual (que l’Ajuntament atribueix a temes de recollida selectiva i la planta de tractament i triatge, entre altres), el 2020 les famílies pagaran entre 1,13 i 9,21 euros més, en funció del tipus d’habitatge que tinguin. Per contra, es reduirà el coeficient de l’impost de vehicles de tracció mecànica, que passarà de 2 a 1,80 euros.

Paral·lelament, l’any vinent es mantindran els beneficis fiscals d’enguany, i també se n’aplicaran de nous. El més remarcable és la bonificació del 50% de la quota per a la construcció d’habitatge habitual als joves de fins a 35 anys. A més, les famílies monoparentals s’equipararan a les nombroses a efectes de bonificacions. D’altra banda, es mantindrà la possibilitat de sol·licitar fraccionaments i ajornaments sense interessos de demora fins a un màxim de vuit mensualitats en el mateix exercici fiscal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li