‘Memòries. A la recerca de mi mateix’

0
978

Carles Fages de Climent (Figueres (1902-1968) -poeta, narrador i dramaturg- és sens dubte un autor que, com diu el catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Pompeu Fabra, Narcís Garolera “cal reivindicar” i m’atreviria dir, cal descobrir en alguns casos, per la quantitat d’obra inèdita d’aquest escriptor dels més prolífics i populars de Catalunya i d’irrenunciable vocació literària del segle XX. I inèdit fins a l’actualitat és el llibre Memòries. A la recerca de mi mateix, escrit per Carles Fages de Climent, que ha estat editat per Narcís Garolera, -autor de les edicions de les Memòries de Josep Ma. de Sagarra, de Jacint Verdaguer i del Quadern gris de Josep Pla- que recentment s’ha presentat a Barcelona i que a Castelló d’Empúries es presentarà el divendres 31 d’octubre, a les 8 de la tarda, a la casa Fages de Climent de Castelló d’Empúries. La presentació anirà a càrrec de l’alcalde de Castelló d’Empúries, Xavier Sanllehí; de Narcís Garolera, editor filològic de l’obra; i de Climent Carles Fages, nét de l’escriptor.

‘obsessiva dedicació a l’escriptura’. El llibre recull els records biogràfics i les vivències personals i familiars més importants de la vida de Carles Fages de Climent, alguns dels quals estan directament relacionats amb la seva obra a. Les Memòries de Fages de Climent són un document importantíssim des de diversos punts de vista (biogràfic, històric, literari…). Ens fan veure,sobretot, la vocació literària del poeta de Castelló -nascut a Figueres-, i la seva obsessiva dedicació a l’escriptura”, ha explicat Narcís Garolera.

material ingent. Memòries, recuperades per l’editorial Brau, conté prop de 400 pàgines i està il·lustrat amb fotografies i documents de l’arxiu familiar. Aplega els escrits memorialístics de Fages de Climent, elaborats en diverses èpoques i als quals ell mateix es referia com una “confessió general”. “La meva feina ha estat l’edició filològica d’un material ingent i informe. He hagut d’estructurar el llibre, transcriure els manuscrits (de diverses èpoques, sobretot dels darrers anys) i donar en nota informacions que en facilitessin la lectura”, ha indicat el catedràtic Narcís Garolera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li