Medi Ambient invertirà 2,3 milions per ordenar la façana litoral de Cadaqués

0
727

El Ministeri de Medi Ambient ha adjudicat les obres del projecte d’ordenació del front marítim del nucli urbà de Cadaqués, per un import base de licitació de 2.361.617 euros a l’empresa Serviá Cantó, S.A. El front marítim presenta dos problemes importants. Per una banda, la circulació dels vianants és perillosa perquè no hi ha vorera en un vial amb doble sentit de circulació i per l’altra, el mur que protegeix el passeig dels temporals està molt deteriorat. El Servei de Costes de Girona té previst millorar el front marítim amb la creació d’un nou passeig amb vorera de dos metres pels vianants, un vial de tres metres per un únic sentit de circulació i la reconstrucció del mur.

També està previst reposar infraestructures deteriorades així com instal·lar nou mobiliari urbà com ara enllumenat, bancs o papereres. La longitud de l’actuació és de 700 metros i afecta bàsicament al front litoral del front urbà amb una superfície de 5.000 metres quadrats. La longitud del mur que es reconstruirà és de 200 metres.

Totes les actuacions projectades són coherents amb el Pla Especial del Conjunt Històric de Cadaqués, aprovat per l’Ajuntament del municipi el desembre del 2006. Les obres formen part de la política del Ministeri de Medi Ambient per recuperar el litoral espanyol col·laborant amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectades així com duent a terme les actuacions necessàries per millorar la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li