Matinal per ajudar a la recuperació del prat Llarg de Cantallops

0
434

L’activitat ha estat organitzada pel grup de Custòdia Agrària d’IAEDEN-Salvem l’Empordà, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, i l’objectiu és treballar en la recuperació dels camps de dall de l’Albera


Matinal de voluntariat, aquest dissabte, per completar la tasca de recuperació del prat Llarg, al municipi de Cantallops. L’activitat ha estat organitzada pel grup de Custòdia Agrària d’IAEDEN-Salvem l’Empordà, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, i l’objectiu és treballar en la recuperació dels camps de dall de l’Albera. El grup va descobrir l’Estany Llobet i es va posar a treballar de valent.

Els camps de dall són uns hàbitats molt interessants i protegits que necessiten ser objecte d’un determinat maneig agrari per a la seva conservació. A causa de l’abandonament agrari del prat Llarg, els freixes de les zones veïnes havien anat ocupant el seu espai. Els anys 2019 i 2020 s’hi van fer tasques de tala i dalls successius per recuperar-ne les característiques. Aquest 2021 s’ha tornat a dallar i es pretén millorar la seva composició florística mitjançant una ressembra en aquesta jornada de descoberta i treball. Per poder ressembrar, s’ha hagut d’obtenir prèviament grana d’altres prats de la zona. Des d’IAEDEN, esperen que «això permeti reintroduir espècies característiques que havien desaparegut del lloc».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li