Matabosch, el primer doctor en Història del Circ d’Europa

0
1429

El figuerenc Genís Matabosch s’ha doctorat amb la tesi «Orígens del circ: activitat de les companyies eqüestres (1768-1915)» a la UB


 

El passat mes de desembre, el president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, va realitzar la lectura pública de la tesi «Orígens del circ: activitat de les companyies eqüestres (1768-1915)» a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. La investigació, dirigida pel professor Enric Ciurans, recupera la història de les 76 troupes d’acròbates a cavall, majoritàriament estrangeres, que introduïren l’espectacle de circ a la península. Es tracta d’un treball inèdit fruit de set anys d’investigació i nombrosos desplaçaments a arxius estatals i internacionals. Igualment, en la recerca, ha estat clau l’extens fons documental que conserva Circus Arts Foundation i que pretén ser la base del futur Museu Europeu del Circ.

La setmana passada, el 16 de gener, es va fer pública l’avaluació del tribunal de la tesi: presidit per la professora Mireia Freixa, va acordar la qualificació d’excel·lent cum laude al treball que, estructurat en dos volums, supera les 900 pàgines. Matabosch és així el primer doctor en Història del Circ a Europa.

VOCAL DEL CONSELL ESTATAL D’ARTS ESCÈNIQUES I MÚSICA. D’altra banda, el passat 13 de desembre, el ministre de Cultura i Esports, José Guirao, i la directora general de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Amaya de Miguel, van nomenar Matabosch entre els nous vocals experts del Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música, el màxim òrgan col·legiat d’assessorament i participació de l’INAEM. També hi van ingressar sis nous vocals, com ara la ballarina Àngels Margarit, per a la dansa, o Salvador Sunyer, director del Festival Temporada Alta de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li