Masquef ja té suport per fer l’aparcament gratuït dissuasiu a l’antic camp de futbol

0
1625

PSC i els regidors Toro i Galimany no s’oposaran al contracte de lloguer que s’aprovarà en el Ple d’aquest dijous


 

El contracte de lloguer de l’antic camp de futbol per convertir-lo en aparcament gratuït es portarà al Ple d’aquest dijous per a la seva aprovació. Aquesta qüestió estava pendent des del passat agost, quan encara era alcaldessa Marta Felip. Aleshores l’oposició va rebutjar la mesura però ara el nou alcalde, Jordi Masquef, compta amb el suport del PSC i dels exregidors d’Unió, Manel Toro i Núria Galimany (de nou a l’equip de govern). Això vol dir que la idea de fer un aparcament gratuït dissuasiu als terrenys del carrer del Far tirarà endavant.

La mesura no figura en l’ordre del dia del Ple de dijous però es tramitarà com a assumpte urgent. De fet, l’alcalde ja s’ha posat en contacte novament amb els propietaris dels terrenys i també amb els portaveus municipals, als quals va tornar a sondejar per assegurar-se els suports. El portaveu del PSC, Pere Casellas, es va referir a aquesta proposta d’aparcament gratuït des d’una de les seves càpsules a les xarxes. Va dir que el seu grup donarà suport a aquest aparcament perquè «la comissió d’espais buits no acaba de funcionar».

Per la seva banda, Cs _que sí que havia donat suport a l’aparcament a l’agost_ ja va demanar fa uns dies al Govern que reprengués els contactes amb l’entitat Asil Vilallonga Fundació Privada per renegociar el contracte de lloguer als terrenys de l’antic camp de futbol. Cs també suggereix una fórmula d’aparcament regulat que «discrimini entre residents i no residents» perquè l’actuació no tingués gairebé cap cost per les arques municipals. L’altre grup municipal que a l’agost també va votar amb el PDeCAT per aquest aparcament dissuasiu és el PP.

SITUACIÓ. Els terrenys de l’antic camp de futbol són al carrer del Far, a tocar amb l’avinguda de Vilallonga. Aquest espai, a l’est de la ciutat, és una de les entrades des de l’anomenada carretera de Roses. La ubicació dels terrenys és a només 10 minuts del centre, a prop del mercat de la plaça del Gra. Habilitar l’espai per a aparcament dissuasiu permetria guanyar unes 330 places d’aparcament per a vehicles.

Quan amb Marta Felip es va negociar el contracte de lloguer dels terrenys es preveia una inversió inicial de 93.500 euros. També s’establia un lloguer anual de 47.800 euros per un període de set anys, i una opció de compra a partir del cinquè any amb un preu que no s’havia determinat.

Actualment Figueres té un aparcament dissuasiu gratuït a la carretera de Llançà. En aquest cas també molt pròxim al centre, a només uns 10 minuts de la Rambla i que forma part de l’eix plaça Tarradellas i plaça de l’Escorxador, on hi ha la Casa Empordà. Aquest aparcament té capacitat per a 170 vehicles.

PLE. La sessió plenària d’aquest dijous està convocada a les sis de la tarda. Com a punt número 2 de l’ordre del dia hi ha prevista la presa de possessió del nou regidor del PDeCAT, Josep Buixó. A l’equip de govern, Buixó s’encarrega de les àrees d’Associacions Veïnals, Discapacitació i Habitatge.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li