Mascaretes infantils dels voluntaris

0
1208

Cosidors i cosidores han preparat bona part del material de protecció per a la canalla de la comarca


 

Una vegada més, els voluntaris i les voluntàries de gran part dels municipis de la comarca s’han fet càrrec de la confecció de mascaretes que molts menors utilitzen des del passat diumenge. Gràcies a aquesta feina, moltes localitats han posat a disposició dels ciutadans mascaretes de forma totalment gratuïta. Quan es va anunciar que s’estava estudiant la possibilitat que els menors poguessin sortir una hora al dia, ajuntaments com el de Castelló d’Empúries ja van començar a moure fitxa. Van entregar el material de confecció a cosidors i cosidores perquè tinguessin temps de preparar les mascaretes infantils, que es poden recollir a les farmàcies del municipi i al CAP. A la Jonquera també es poden recollir de manera totalment gratuïta en algunes botigues i supermercats.

A Agullana han estat els voluntaris els qui han passat per totes les cases a repartir mascaretes gratuïtes per a tothom (adults i nens), durant el cap de setmana. La Pilar Bosch i la Montse Amich són les dues cosidores de Vilanant que han confeccionat les mascaretes per a tots els nens i nenes del poble. Els dissenys s’han elaborat amb roba cent per cent de cotó i seguint el model d’una mascareta pediàtrica. S’han repartit a cada domicili acompanyades d’una carta personalitzada per a cada nen, on l’alcaldessa els agraeix la paciència i el bon comportament i els obsequia amb una bossa de llaminadures. A més a més, als nens i nenes del municipi d’entre 12 i 14 anys se’ls oferia la possibilitat de rebre una mascareta d’adult.

REUTILITZACIÓ. Tot i que les mascaretes s’han entregat esterilitzades, si es volen tornar a fer servir és necessari rentar-les a una temperatura mínima de 60 graus, després de cada ús.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li