Mas Marcè, guardonat al Fòrum Gastronòmic de Girona

0
394

(ACN)  ‘Llanut de Mas Marcè’ és el nom que rep el formatge que, des de fa poques setmanes, ha tret al mercat aquesta petita empresa familiar de Siurana d’Empordà. Des de fa sis generacions, les famílies del mas s’han dedicat a la cria d’ovelles. Actualment, processen uns 100 litres de llet al dia d’ovella ripollesa, d’on en surten recuits, iogurts i formatges.

Com explica un dels seus propietaris, Manel Marcè, el nou formatge surt de la voluntat ‘d’aprofitar tots els recursos que ens donen aquests animals’. Per això, es va provar de madurar formatges embolcallant-los amb llana esterilitzada d’ovella. El resultat va ser que, en només quinze dies, els formatges ‘guanyaven un gust espectacular’, com explica Marcè. Ara, el seu ‘Llanut’ ha guanyat el Premi InnoFòrum a la categoria de Gust més Innovador.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li