Martí Gironell tanca el cicle Punt de Lectura d’Agullana

0
1170

Amb la voluntat de repetir la convocatòria l’estiu vinent, el cicle Punt de Lectura ha aconseguit reunir durant sis divendres de juliol, agost i setembre una mitjana d’unes quaranta persones


 

Amb una participació molt alta de públic en totes les sessions, aquest divendres es va tancar la 8a edició del cicle Punt de Lectura celebrat als jardins de la Concòrdia, a Agullana.

En la seva intervenció, el guanyador del darrer Premi Ramon Llull va fer les delícies dels assistents amb un estil directe, fluid i farcit d’anècdotes interessants relatives a la vida de Ceferino Carrion, el protagonista de la novel·la La força d’un destí, el qual va triomfar als EUA especialment en ambients freqüentats per estrelles de cinema i polítics americans de primera fila. Amb el nom de Jean Leon Ceferino Carrión va aconseguir crear el mític restaurant La Scala i finalment també crear un vi amb el nom de Jean Leon i que es va fer servir per al dinar de presa de possessió de Ronald Reagan com a president.

Gironell va insistir repetidament en la idea que la seva novel·la vol ser un homenatge a aquelles persones que creuen en si mateixes i que lluiten per veure fet realitat el seu somni.

Sobre la importància de guanyar un premi com el Ramon Llull, Gironell va posar èmfasi en el fet que per ell una de les conseqüències més importants de guanyar-lo és que directament es tradueix al castellà i al francès, cosa que evidentment et permet arribar a molts més lectors i que ajuda molt a fer-te visible en llocs, on d’altra manera seria més difícil poder publicar.

MÉS EDICIONS. Amb la voluntat de repetir la convocatòria l’estiu vinent, el cicle Punt de Lectura ha aconseguit reunir durant sis divendres de juliol, agost i setembre una mitjana d’unes quaranta persones, les quals, més enllà d’haver compartit detalls sobre sis novel·les escollides entre les publicades durant el darrer any, també han pogut descobrir les peculiaritats de diferents maneres d’entendre el fet d’escriure novel·la en català i, en tots els casos, han pogut establir un diàleg directe i sovint encès amb tots els participants en el cicle.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li