Martí Gironell tanca el cicle Punt de Lectura d’Agullana

0
852

Amb la voluntat de repetir la convocatĂČria l’estiu vinent, el cicle Punt de Lectura ha aconseguit reunir durant sis divendres de juliol, agost i setembre una mitjana d’unes quaranta persones


 

Amb una participaciĂł molt alta de pĂșblic en totes les sessions, aquest divendres es va tancar la 8a ediciĂł del cicle Punt de Lectura celebrat als jardins de la ConcĂČrdia, a Agullana.

En la seva intervenciĂł, el guanyador del darrer Premi Ramon Llull va fer les delĂ­cies dels assistents amb un estil directe, fluid i farcit d’anĂšcdotes interessants relatives a la vida de Ceferino Carrion, el protagonista de la novel·la La força d’un destĂ­, el qual va triomfar als EUA especialment en ambients freqĂŒentats per estrelles de cinema i polĂ­tics americans de primera fila. Amb el nom de Jean Leon Ceferino CarriĂłn va aconseguir crear el mĂ­tic restaurant La Scala i finalment tambĂ© crear un vi amb el nom de Jean Leon i que es va fer servir per al dinar de presa de possessiĂł de Ronald Reagan com a president.

Gironell va insistir repetidament en la idea que la seva novel·la vol ser un homenatge a aquelles persones que creuen en si mateixes i que lluiten per veure fet realitat el seu somni.

Sobre la importĂ ncia de guanyar un premi com el Ramon Llull, Gironell va posar Ăšmfasi en el fet que per ell una de les conseqĂŒĂšncies mĂ©s importants de guanyar-lo Ă©s que directament es tradueix al castellĂ  i al francĂšs, cosa que evidentment et permet arribar a molts mĂ©s lectors i que ajuda molt a fer-te visible en llocs, on d’altra manera seria mĂ©s difĂ­cil poder publicar.

MÉS EDICIONS. Amb la voluntat de repetir la convocatĂČria l’estiu vinent, el cicle Punt de Lectura ha aconseguit reunir durant sis divendres de juliol, agost i setembre una mitjana d’unes quaranta persones, les quals, mĂ©s enllĂ  d’haver compartit detalls sobre sis novel·les escollides entre les publicades durant el darrer any, tambĂ© han pogut descobrir les peculiaritats de diferents maneres d’entendre el fet d’escriure novel·la en catalĂ  i, en tots els casos, han pogut establir un diĂ leg directe i sovint encĂšs amb tots els participants en el cicle.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li