Martí Gironell presenta “La venjança del bandoler”

0
623

A quest segon llibre explora el territori de la guerra de la independència i ens endinsa a la vida d’un conegut bandoler
El castell de Sant Ferran de Figueres va acollir la presentació del llibre “La venjança del bandoler”, del periodista i escriptor Martí Gironell. El lloc escollit és precisament on el protagonista de la història, en Josep de can Boquica, va ser executat el 1815.
L’acte, presentat pel també escriptor Josep Valls, va comptar amb la presència de més d’un centenar de persones que van voler escoltar de primera mà la història d’aquest bandoler. Martí Gironell va explicar que el va conèixer gràcies a unes pintades que va veure quan estudiava a la universitat i en les quals es llegia el nom de Boquica. Va ser en aquest moment quan va començar a investigar qui era aquest personatge.
El llibre explica la història de Josep Pujol Barraca, més conegut com Boquica, un bandoler nascut a Besalú el 1778, poble natal de Gironell, i on també transcorre la seva primera novel·la, “El pont dels jueus”, amb més de 100.000 exemplars venuts fins al moment. En el llibre hi apareixen indrets de l’Empordà i de la Garrotxa com Figueres, Vilaür i la Mare de Déu del Mont.
 
MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li