Maridatge de Sergi Arola al Celler Espelt

0
335

L’Espai d’Art del Celler Espelt, a Vilajuïga, va ser l’escenari, el passat dilluns 15 de març, d’una nova edició de les “Cites amb…”, que en aquesta ocasió va comptar amb la presència i la col·laboració del reconegut i “estrellat” cuiner Sergi Arola. El restaurador barceloní (1968) –establert a Madrid des del 1997– va anar explicant durant més d’una hora les seves vivències i anècdotes des de la seva entrada en el món de la gastronomia fins a l’actualitat en què el seu treball s’ha vist recompensat i està present en diferents establiments restauradors.
Arola ens va anar explicant que la seva afició per la cuina es va iniciar a l’adolescència, cuinant per al seu avi –que era fill de Figueres–. Els seus primers passos per la gastronomia els va realitzar a l’Escola d’Hostaleria i Restauració de Barcelona i després en diferents establiments restauradors: Cal Boer, L’Aram, La Xixonenca, Talaia Mar i El Bulli. Vindria després un periple per algunes cuines franceses, com la de Pierre Gagnaire i, de tornada, novament a Roses, al costat de Ferran Adrià. El salt definitiu arribaria amb la creació –el 1997– del Restaurant Arola, de Madrid, on obté la primera estrella Michelin; el seu trasllat –el 1980– al Restaurant La Broche, també a Madrid, o la consolidació, actualment, en el Sergi Arola Gastro, el “biestrellat” establiment madrileny. La cuina de Sergi Arola s’ha consolidat i també està present a l’Arola Barcelona, a l’Hotel Arts, a Barcelona, el Durius River Café a l’Hacienda Abascal (Quintanilla de Arriba – Ribera del Duero) i l’Hacienda Zorita (Valladolid) així com les més recents incursions internacionals a Sintra (Portugal), o l’Arola Vintetres a l’hotel Tivoli Sao Paulo – Mofarrej (Brasil). 

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz