Maria Àngels Olmedo: ‘La seguretat és prioritària, i amb voluntat política es pot solucionar de manera immediata’

0
1901

Maria Àngels Olmedo és la candidata a l’alcaldia de Figueres pel Partit Popular


 

On creu que ha malinvertit el govern aquest últim mandat?
Jo diria que s’ha tirat poca cosa endavant. Els últims mesos potser sí que hem accelerat molts projectes, segurament per poder vendre que s’han fet; però s’ha tardat molt a fer moltes coses que haurien d’estar de fa anys. Com el contracte de les escombraries, el del pla verd, el conveni del Casino Menestral, el pavelló… Tots els canvis polítics han endarrerit moltes coses.

Què ha fet bé el govern?
Costa molt, trobar què ha fet bé el govern. Quan no tens majoria, has de fer un esforç per acabar el mandat i intentar portar-te al millor possible. Cadascú hi ha d’aportar de la seva part. S’ha de tenir molt clar que ara la tendència és que no hi haurà majories. Per tant, si estàs mentalitzat que s’han de fer pactes amb l’objectiu Figueres, no hi ha d’haver problemes; però si no tens aquesta mentalitat, és el fracàs. I tornarà a passar el mateix.

Amb qui pactarien i amb qui no?
Això a mi no m’ha agradat mai, i em sap greu perquè tampoc et respondré. Hi ha molts partits i serà molt complicat, i m’estimo més esperar els resultats. Nosaltres treballarem per obtenir el millor resultat possible. Ara portem molts anys a l’oposició, i evidentment que si pots estar al govern pots fer moltes més coses. Aspirem a ser-hi. Com a alcaldessa i, si no, veurem de quina manera.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social?
Creiem que la millor ajuda que podem donar és que hi hagi feina. I el que hem de fer és atraure empreses i posar-los facilitats perquè vinguin i creïn llocs de treball. I podem fomentar la formació. Però que hi hagi gent que visqui només d’ajudes, no.

Si la decisió està a les seves mans, quan entraran en servei el tercer pavelló i la segona piscina? I amb quin finançament?
El pavelló ja està en marxa. Nosaltres des del primer dia hi hem donat suport i crec que a final del 2020 pot estar. Aquesta és la prioritat. I una de les propostes del programa és cobrir la piscina que tenim fins que no tinguem la segona, que és totalment necessària. Hi ha aquest tipus de globus que ens permetria utilitzar-la estiu i hivern, i ho tindríem immediat.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
L’aposta estava bé, però el resultat encara no es veu. Hem de donar una mica més de temps. Ara el cinema ha baixat, però la pregunta és: què en fèiem? Jo era de les que passava per l’altre carrer, i ara dona gust de veure. Crec que entre tots hem de mirar de potenciar-ho. I també s’ha endarrerit la signatura del conveni. Perquè ja que des de l’Ajuntament hi hem aportat diners, que tingui un retorn.

Què cal fer amb la plaça de Braus?
És una pena, perquè amb 30 anys tampoc hem sigut capaços de fer-hi res. Però per què no es podria recuperar com a plaça de braus? Ara a Catalunya no estan per la labor, però molts catalans van a França a veure toros…

Digui’m amb una frase en què es diferencien les seves propostes en els següents àmbits:
– Seguretat/Civisme
Això ho portaria directament jo com a alcaldessa. És una de les prioritats, i amb voluntat política es pot solucionar de manera immediata. Només cal reconstruir la Guàrdia Urbana, i que estigui permanentment al carrer. I per erradicar l’incivisme, sortiré al carrer amb agents de paisà i no farem res més que anar posant sancions.

– Mobilitat/Aparcament
Tots sabem que la mobilitat és molt caòtica. Nosaltres continuem apostant pels aparcaments dissuasius, i tenim projectes més ambiciosos com tirar endavant el pla de rondes. Però això ho han de fer administracions superiors. També apostem per millorar la senyalització, i en alguns carrers hi ha d’haver canvis, perquè s’han fet moltes bestieses.

– Urbanisme i equipaments
Potser la cosa de què està més necessitada Figueres és la supressió de les vies del tren. I cada quatre anys ho repetim. Ja hem entès que el soterrament val molts diners, i pensem apostar pel que han fet a Vic, que són les trinxeres. També proposem fer una ronda paral·lela a la sud, des de la rotonda del cinema fins a Sant Pau de la Calçada.

– Barris
La situació en què es troba Sant Joan també ha passat a altres barris: com que no s’ha fet el que tocava, s’ha anat fent extensiu. Aquí també necessitem ajuda. Fer un pla de barris a través de la Generalitat. Però per començar, l’avinguda Avinyonet s’ha de fer nova, i garantir que la policia de barris sigui allà matí i tarda posant sancions.

– Comerç
S’ha de potenciar al màxim, perquè en vivim. I la proposta estrella és tenir una ciutat segura, amable, neta, amb aparcament fàcil i ben senyalitzada. Després, donar facilitat als qui volen obrir un comerç perquè els tràmits siguin àgils. I també volem crear una regidoria forta, i ser molt estrictes en el compliment d’ordenances.

– Immigració
Amb això serem molt durs. D’entrada, la immigració són ells. Nosaltres no tenim cap problema que vinguin, però han d’entendre que són ells que s’han d’integrar a la nostra cultura. Serem molt rigorosos amb els ajuts, i hi haurà canvis. Per rebre’n haurà de fer com a mínim 7 anys que estiguin empadronats, i hauran d’haver cotitzat a la Seguretat Social. De centres de culte, no se’n crearan més. Tampoc cedirem cap espai públic per obrir un centre MENA. I hi haurà un control dels pisos pastera. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li