Mapa pioner per reduir l’atur juvenil

0
965

L’atur juvenil és un dels principals problemes que afecten la societat actual, i l’Alt Empordà no n’és una excepció. En els darrers anys han anat proliferant els coneguts com a ‘ni-ni’, joves que no estudien ni treballen, i tant administracions com entitats han començat a centrar els seus esforços a intentar revertir aquesta situació. En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) han impulsat una iniciativa pionera que vol agrupar en una sola eina tots els programes que ofereixen diverses entitats, empreses i institucions de la comarca per intentar reduir l’atur entre els joves.
Es tracta del mapa de recursos del programa de Garantia Juvenil de l’Alt Empordà, un recurs que actualment ja ofereix 250 places de formació i assessorament per a nois i noies d’entre 16 i 29 anys.
Un centenar de professionals que tracten amb aquests joves van participar en la jornada tècnica que es va fer la setmana passada a la seu del Consell Comarcal. S’hi van presentar les onze iniciatives que actualment inclou el mapa, i que es preveu que es vagin ampliant en els propers mesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li